Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2023 11:31 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 11:53

Son dakika: Hollanda’da provokatif eylem! Hollanda Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Son dakika haberi: Hollanda'da ırkçı siyasetçi Edwin Wagensveld'in Kur'an-ı Kerim'i hedef almasına Türkiye'den sert tepki geldi. Hollanda Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılırken yaşanan iğrenç ve aşağılık eylemin kınandığı ve protesto edildiği güçlü ifadelerle bildirildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Hollanda,Kur,protesto,dışişleri

Hollanda'da ırkçı PEGIDA hareketi lideri Wagensveld, başkent Lahey'deki parlamento binası önünde Kur'an-ı Kerim yırttı. Eylemi polis korumasında gerçekleştiren Wagensveld'e Kur'an-ı Kerim'i yakmaması şartıyla izin verildiği öğrenildi. Yaşanan skandal görüntüye Türkiye'den çok sert tepki geldi. Hollanda Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılırken yaşanan iğrenç ve aşağılık eylemin kınandığı ve protesto edildiği güçlü ifadelerle bildirildi.

DIŞİŞLERİ: AŞAĞILIK EYLEMİ LANETLİYORUZ

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Hollanda’nın Lahey kentinde İslam düşmanı bir şahsın 22 Ocak’ta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırısını en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsveç’in ardından bu kez Hollanda’da yaşanan ve kutsal değerlerimize hakaret eden ve nefret suçu içeren bu alçak eylem, İslam düşmanlığının, ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığının Avrupa’da artık sınır tanımadığının açık ilanıdır. Bu eylemler sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerini, manevi değerlerini ve toplumsal hoşgörüyü doğrudan hedef almakta; ayrıca birarada barış içinde yaşama kültürünü zedelemektedir.

"KINIYORUZ VE PROTESTO EDİYORUZ"

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak bu iğrenç ve aşağılık eylemi kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, Hollanda’nın bu tür provokatif eylemlere müsaade etmemesi talep edilmiştir. Hollanda makamlarının olayın failine yönelik gerekli işlemleri yapmasını, bu tür hadiselerin tekrarının önlenmesi amacıyla somut tedbirleri hayata geçirmesini bekliyoruz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...