Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2014 12:15

HSYK Başkanvekilinin gönderdiği metni iade etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, HSYK Başkanvekili Hamsici'nin, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin komisyon üyelerine gönderdiği metni iade etti.

HSYK Başkanvekilinin gönderdiği metni iade etti
ak parti, istanbul milletvekili, bülent turan, metni iade etti,

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin komisyon üyelerine gönderdiği metni iade etti. Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hukukçu olmanın ilk şartının, TBMM'ye saygı olduğunu ifade etti. Hukuki bir kurumun başında olan kişinin siyasi tartışmaların göbeğinde olamayacağını kaydeden Turan, "Bu tartışmaların içinde olmaya çok meraklı olan kişi, bir partiye üye olur ve gereğini yapar" dedi. Bülent Turan, Hamsici'nin gönderdiği söz konusu metnin Meclis'e, hukuka ve millete saygı unsuru taşımadığını, bu nedenle metni kendisine iade etmeye karar verdiğini söyledi.
Turan, ayrıca, Ahmet Hamsici'ye bir metin de gönderdi. Metinde, Hamsici'nin komisyon üyelerine gönderdiği yazıyla, yasama organına müdahalede bulunduğunu belirten Turan, şu ifadelere yer verdi:  "Hukuk kurallarını istediğiniz gibi eğip bükebilme yeteneğine sahip olabilirsiniz. Ancak en temel hukuk kurallarını ihlal ediyorsanız, tüm bu yeteneklerinizin değeri ne yazık ki yoktur. Hukuk, millete saygıyla başlar. Bırakınız, siyaseti, millete hesap verecek mevkide olanlar, doğru da yapsa yanlış da yapsa sandıkta cevabını alacak olanlar yapsın. Hukuk ve hukukçu ahlakı, millet iradesinin tecelligahına iki günde bir garip açıklamalar yapmayı değil, önce had bilmeyi zorunlu kılar. '1'in olmadığı yerde '0'ların çok olmasının kıymeti olmaz. Bu düşüncelerle, malum metninizi size iade ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızın başta HSYK olmak üzere Türkiye’deki yargı bürokrasisinin daha güvenilir hale getirilmesine yönelik olmasını temenni ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...