Tgrt Haber
02 Nisan 2014 12:34

Hükümet programları bir kitapta toplandı

TBMM, bugüne kadarki bütün hükümetleri, programlarını ve Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerini 10 ciltten oluşan bir kitapta topladı.

Hükümet programları bir kitapta toplandı
tbmm, bütün hükümetler, meclis genel kurulu, kitapta topladı

TBMM, bugüne kadarki bütün hükümetleri, programlarını ve Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerini 10 ciltten oluşan bir kitapta topladı. TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ve TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkan Yardımcısı Tuncer Yılmaz'ın hazırladığı ve 10 ciltten oluşan kitap, 8 bin 500 sayfadan oluşuyor. "Hükümetler-Programları ve Genel Kurul görüşmeleri", yasama ve parlamento tarihi literatürüne katkı sağlamayı amaçlayan "Tarihe Düşürülen Notlar" kitap serisinin 4. kitabı.  
Kitapta, TBMM tarafından 24 Nisan 1920'de seçilerek görevlendirilen Muvakkat İcra Encümenleri Heyeti'nden Cumhuriyet'in ilanına kadar geçen sürede 5, 1923'den bugüne 61 hükümetin Bakanlar Kurulu listeleri, hükümet programları,  programların Genel Kurul'daki görüşmeleri ve güvenoylamaları sonuçları yer alıyor. Kitap, bütün il halk kütüphanelerine, üniversite kütüphanelerine ve kamu kurumlarının kütüphanelerine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...