Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Haziran 2018 18:58

Hükümetten peş peşe Kandil açıklamaları

Kandil operasyonuyla ilgili hükümetten peş peşe son dakika açıklamaları geliyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Kandil'i dümdüz edeceğiz" dedi. Başbakan Yıldırım da "Şehit ve gazilerimizin tek tek hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

Hükümetten peş peşe Kandil açıklamaları
çavuşoğlu,kandil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Afrin'de, Cerablus'ta, El-Bab'ta inlerine  nasıl girdik gördünüz. Şimdi sıra geldi Kandil'e. Kandil'i de dümdüz edeceğiz. Onları inlerine gömeceğiz. Tehdit neredeyse orada yok edeceğiz." dedi.

BAŞBAKAN: TEK TEK HESABINI SORACAĞIZ
 
Başbakan Yıldırım Uşak mitinginde halka hitap ederken: "Kandil'e ilerliyoruz. Yurt içinde terörü etkisiz  hale getirdik, şimdi peşlerindeyiz. Nereye giderse gitsinler, kahraman  Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde büyük destan yazıyor. Teröristlerin oradaki  inlerini de başlarına geçireceğiz. Büyük laflar konuşanlar Afrin'i hatırlasın,  El-Bab'ı hatırlasın. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını tek tek  soracağız." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, OPERASYONUN BAŞLADIĞINI DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'ta devam eden operasyonlarla ilgili, "Kandil'de 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik." dedi.

''SİNCAR VE KANDİL'E OPERASYON BAŞLATTIK''

Teröristler hangi ine girerlerse girsinler, er ya da geç, teröristlerden döktükleri şehit kanlarının hesabını muhakkak sorduk ve soruyoruz. Şu ana kadar sadece Afrin'de 4 bin 500'ün üzerine çıktık. Demiştim ya Kuzey Irak'ta Kandil demiştim, Sincar demiştim, hatırlayın. Ve oraya da operasyonumuzu başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik.

''KANDİL'İ TEHDİT KAYNAĞI OLMAKTAN ÇIKARIYORUZ''

Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek. Hedefimiz, bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil'i, ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Muhalefet istemese de nasıl Afrin'i, Cerablus'u, El Bab'ı, Azez'i katil sürülerinden temizlemişsek Kandil'deki terör bataklığını da Allah'ın izniyle kurutacağız. Siyasi uzantıları rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden çıkaracağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...