Tgrt Haber
03 Temmuz 2014 08:50

Hüseyin Çelik, TGRT Haber'de gündemi değerlendirdi

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne sayılı günler kala muhalefet partilerinin 'Büyük Uzlaşma' başlığıyla, Ekmeleddin İhsanoğlu etrafında birleşmesini yorumladı.

Hüseyin Çelik, TGRT Haber'de gündemi değerlendirdi
hüseyin çelik, ak parti, tgrt haber

Farklı politikaları savunan 5 partinin biraraya gelmesini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve karizması altında ezilmek olarak değerlendiren Çelik, TGRT Haber'de "Ormanda ceylanlar sürüyle dolaşırlar" dedi.
"BÜYÜK UZLAŞMA, BİR ZAAFTIR, KORKUDUR"
CHP, MHP, DSP, DP VE BTP'den oluşan 'Büyük Uzlaşma' deklerasyonu için Çelik, "Bu birbirine sokulmuşluk görüntüsü, bir zaaftır. Ormanda ceylanlar sürüyle dolaşırlar; çünkü zayıf ve ürkektirler. Sayın Başbakan'ın liderliği ve karizması altında ezilen bu adamlar, bu arkadaşlar, 'Erdoğan gitsin de, kim olursa, kim gelirse gelsin' hesabı yaparak biraraya geliyorlar. Bu karedeki adamlar birbirine yakışmıştır. Bunlar tonları farklı; ama aynı yolun yolcusu, yadırgamıyorum" değerlendirmesini yaptı.
"KEFALETE MUHTAÇ MUHALEFET, İHSANOĞLU'NA KEFİL"
Muhalefetin 2010 referandumunda da benzer tavırlar sergilediğini hatırlatan Çelik, "O günlerde, ret cephesinde 'orkestra şefi' olarak yine Kılıçdaroğlu vardı. Bahçeli, birinci kemandı. İkinci ve üçüncü kemanlar vardı. Bütün derslerden sıfır not almış olan bir öğrencinin, kendi arkadaşlarına başarının yollarından bahsetmesi çok komik kaçmaz mı? Bunlar Ekmeleddin İhsanoğlu'na kefil olduklarını söylüyorlar bir de... Yahu; size kim kefil olacak? Bir kere siz, millet nezdinde kefalete muhtaç olan insanlarsınız. Siz kendi kendinize nasıl kefil olacaksınız? Kendileri himmete muhtaç olanlar, başkasına himmet edemezler" ifadelerini kullandı.
"5 PARTİ, 18 OLUR; AMA BUNLAR YÜZDE 4'TÜR"
Sıfıra yakın Türkiye'de 78 tane siyasi parti olduğunu hatırlatan Hüseyin Çelik, "Bunların bugün 5'i biraraya gelmişler; yarın da, bakın 18'i yanyana gelecekler. 'Bunlar da destek veriyor' derlerse, sakın; şaşırmayın. Bunun için 'next to nothing' diyorum; yani yok gibiler... Üç artı bir, artı sıfır, artı sıfır, artı sıfır... 500 tane daha sıfır... Kaç eder; dört eder. Mesele budur!" yorumunda bulundu.
"BİZ, HALK İLE İTTİFAK YAPACAĞIZ"
'CHP'nin tabanı koyun değil ki' diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, "Sayın Kılıçdaroğlu bir adam gösterdi diye peşine takılıp gidecek değiller ki... Sayın Bahçeli, bir kişide karar kılacak, bütün MHP tabanı peşinde koşacak; yok böyle bir şey... Onlar ittifak yapıyorlar; biz de ittifak yapacağız elbette... Biz de seçime tek başımıza girmiyoruz. Biz, 2010'daki gibi yine halk ile ittifak yapacağız. İrade yine milletimizin olacak" diye konuştu.
"MUHALEFETİN DURUMU, TEMEL ANNESİNİ GÖRMESİN TAVRIDIR"
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin 'Muhalefet olarak uzlaştığımız tek şey Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması' sözlerini hatırlatan Hüseyin Çelik, bir fıkra ile durumu özetledi: "Temel ile Dursun, birbirinin can düşmanı... İkisi de işledikleri suç yüzünden hapse girmiş ve idama mahkûm olmuşlar. İdam mahkûmlarına son arzuları sorulur. Temel'e de sorulmuş; o da boynunu bükerek 'Annemi görmek isterim' demiş. Dursun'a sormuşlar 'Son isteğin nedir' diye; o ise Temel'in gözlerine kin dolu bakmış bakmış ve 'Temel, anasını görmesin' demiş. Muhalefetin durumu da; 'Temel, annesini görmesin' tavrıdır. Recep Tayyip Erdoğan yeterki kazanmasın."
"DİN BAZILARINI BOZAR; EKMELEDDİN EKMEL OLDU"
'Çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin 'Ekmel' olarak formülize edilmesini de eleştiren Çelik, "Benim adım Hüseyin'dir. Adımı kimse başka şekile sokamaz. Arkadaş Ekmeleddin ise Ekmeleddin'dir. Kudbettin ise Kudbettin'tir. Hüsamettin ise Hüsamettin'dir. Arapça'da 'ism-i tahfifi' diye bir şey var. Yani ismi hafifletmek... Ben Ekmeleddin olana neden 'Ekmel' diyeceğim? Hüsamettin olana niye 'Hüsam' diyeceğim? Onun adı neyse; odur. Şimdi Ekmeleddin kelimesi Arapça'da ism-i tafdildir. İngilizcesi süper latiftir. Yani 'en' ifade etmektedir. Mesela cahil, ism-ul faildir. Eçhel dediğin zaman, en cahil olur. Örneğin 'kebir' büyük demektir. Ekber 'en büyük' demektir. Ekmel de en mükemmel olandır. Ekmeleddin ise dinin en mükemmel olan hâli anlamındadır. Din varya sonunda, belli ki bu birilerini rahatsız etmiş. Din min meselesi bazılarını bozar. 'Oy vermeyeceğim. Bunun adı bile faullüdür. Baksana din ile başlamış bu işe' falan diyenlere karşılık, 'Canım buna şey diyorlar ya; olur mu öyle şey, aslında, aslı Ekmel'dir bunun adı' demeye çalışıyorlar. Bu, aday gösterdikleri Ekmeleddin Bey'e de haksızlıktır" diye uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...