Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2014 18:00

Hüseyin Çelik'ten ses kaydı açıklaması

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik canlı yayında ses kayıtları ile ilgili önemli açıklamalalarda bulundu.

Hüseyin Çelik'ten ses kaydı açıklaması
hüseyin çelik, çelik, akp, ak parti, valilik, bakanlar, fezleke, tekemmül, tbmm, hükümet, bakan

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, kendisine ait ses kayıtlarının bazı internet sitelerinde yayınlamasına ilişkin "Ben bir medya grubunun yetkilisini aramışım, yeni bir göreve atanmış ve 'hayırlı olsun' demişim. O da orada bazı şeyler söylemiş. Orada medyaya baskı anlamına gelebilecek bir tek kelime yok" dedi. Bakanlar hakkında düzenlenen fezlekeler hakkında da bilgi veren Çelik, "Bakanların fezlekeleri de tekemmül ettiği zaman onlar da TBMM'ye gelecek. Bu telaşe neden? Bu üç gün sonra da 1 ay sonra da 3 ay sonra da gelebilir. Bu görmemezlikten gelmeniz söz konusu değil. Meclis'te 1000'e yakın fezleke var" dedi. Emniyetteki atamalara ilişkin Hüseyin Çelik, " Valiliklerde emniyette veya diğer başka kurumlarda bu gibi değişikliklerin normal karşılanması gerektiğini ifade ederek, Ak parti aynı zamanda iktidar partisidir Ak parti hiç bir zaman için hukuka tamamen aykırı bir şekilde zan, dedikodu üzerine birilerinin söylemi üzerine insanlara karşı topyekûn bir 'cadı avı' başlatmaz. Böyle bir şey hukuka da aykırıdır. Memurların yer değiştirmesini bir kenara bırakalım. Şu anda diyelim ki, cemaatle hükümet arasında diyelim ki AK Parti arasında bir sıkıntı yaşanıyor. Ama buradan yola çıkarak bütün cemaat mensuplarına yönelik böyle bir şey olması da söz konusu değildir. Bütün cemaat mensuplarının böyle bir 'cadı avına' tabi tutulması, onları mağdur ve mazlum hale getirilmesi de söz konusu değildir. Bir yerde somut deliler varsa ancak o insanlarla ilgili böyle bir şey yapılabilir. Bunlar içerisinde keşke şu olmasaydı bir isabetsizlik var. Elbette denebilecek insanlar vardır. Bunalar 'kuyumcu terazisiyle' tartılmıyor elbette. Ama 'iks' ildeki görevden alınan arkadaş bugün hatta İçişleri Bakanı dedi ki: Görevden alınan bir çok arkadaşlarımızla konuştuk. Bugün bu böyledir. Belki o yarın merkeze alınan arkadaşlar, belki çok daha önemli bir göreve gideceklerdir. Meseleyi bel ki bu çerçevede değerlendirmek doğrudur. Valiler kararnamesi zaten hazırlanıyor. Bu da olabilir olmayabilir. Seçimden önce sonra olabilir. O hükümetin tasarrufudur" diye konuştu.
"KILIÇDAROĞLU'NUN BU GİZLİLİĞİ İHLAL ETMESİ BİRİNCİ SUÇ"
Kendisine ait bir ses kaydının internette yayınlanmasına ilişkin Çelik şöyle konuştu: "Benim ses kayıdım usulsüzlükler, yolsuzluklar diye ifade edilen meselelerle ilgili değil. Medya ile ilgili olan görüşmelerle ilgili bir ses kaydıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında dinlettiği tepeler, ilk defa sayın Kılıçdaroğlu'nun duyduğu veya kamuoyu ile paylaştığı şeyler değil. Bunlar zaten internet ortamında her tarafta var. Sayın Kılıçdaroğlu açısından işin ahlaki boyutu şudur: Yolsuzlukların üstünün örtülmesi, yok sayılması kesinlikle söz konusu değil. Bir hükümet bunu yaparsa, halkın iradesine dayalı siyaset yaptığını söyleyen bir hükümet bunu yaparsa, bir kere bunun affedilir bir tarafı yoktur. Kim kamunun malına, tüyü bitmemiş yetimin hakkına elini uzatmışsa, bu elin kırılması gerekiyor. Bu kim olursa olsun. 17 Aralık'tan sonra yolsuzlukların üzerine giderken siz usulsüzlükler yaparak bunu yapamazsınız. Elbette eleştirilerini dile getirebilirler. İnsanlar henüz mahkum olmadan yargısız infaz yapmak hiç bir vicdanla bağdaşmaz. Kılıçdaroğlu'nun orada açıkladığı konularla ilgili mahkeme inceliyor. Orada gizlilik var. Kılıçdaroğlu'nun bu gizliliği ihlal etmesi birinci suç. İki adli yargılamayı etkileme suçu işliyor. Eğer bir bakanla ilgili olarak şüphe olursa onun amiri durumundaki kişilere haber vereceksiniz. Bu yapılmamıştır."
"MUAMMER GÜLER'İN DİNLENMESİ USULSUZ"
Muammer Güler'in oğluyla yaptığı konuşmanın dinlenmesinin usulsüz olduğunu belirten Çelik, "Muammer Güler'in kendi oğluyla ilgili yaptığı telefon konuşması var. Bu da usulsüz. Usulsüz yollarla yapılan dinleme delil olmaz. 15 ay dinlenmesi de usulsüz. Bakan oğlunu kendi telefonuyla aramamış. Yanındaki danışmanının telefonu ile aramış. Oğlunun telefonu cevap vermiyor. Oğlunun avukatının telefonu üzerinden oğlu ile görüşüyor" dedi.
"İLLEGAL DİNLEME VE İLLEGAL USULLERLE SUÇLU İLAN EDEMEZSİNİZ"
Dinlemelerin yasal olmadığını ifade eden Çelik, "Tepeden tırnağa yanlışlar zinciri vardır. Hukuk ihlalleri yapılmış. İllegal dinleme ve illegal usullerle elde edilen deliller Meclis'te yayınlanıyor ve siz bu insanları suçlu ilan edemezsiniz" diyerek tepki gösterdi.
"BEN BİR MEDYA GRUBUNUN YETKİLİSİNİ ARAMIŞIM"
Kendisine ait ses kayıtlarının bazı internet sitelerinde yayınlamasına ilişkin Çelik, "Ben bir medya grubunun yetkilisini aramışım, yeni bir göreve atanmış ve 'hayırlı olsun' demişim. O da orada bazı şeyler söylemiş. Orada medyaya baskı anlamına gelebilecek bir tek kelime yok" dedi.
"BAŞBAKAN'IN 'VATAN HAİNİ' DİYEN BİRİNE TEPKİ GÖSTERMEK İÇİN ARAMASI DOĞAL"
Çelik, "Sayın Başbakan kendisine 'vatan haini' diyen bir muhalefet liderinin konuşması altyazı geçiyor. Başbakan'ın buna tepki göstermesinden daha doğal ne olabilir. Siyasetçi tarih yapar, medya tarih yazar" diye konuştu.
"BEN BİR KÖŞE YAZARINI DA MUHABİRİ DE ARAYABİLİRİM"
Muhalefetin medyayı daha fazla aradığını belirten Çelik, "Ben bir köşe yazarını da muhabiri de arayabilirim. Böyle bir haber yapmışsınız ama burada yanlışlar var diyebilirim. Bizim aradığımızdan daha fazla muhalefet arıyor. Bunu da biliyorum. Sansür uygulandıysa bu yazılıp çizilenler nasıl yazılıp çiziliyor? CHP genel Başkan Yardımcısı AK Parti'nin şu programlarını yayınlıyorsunuz ama bizimkini yayınlamıyorsunuz diye arıyor, bu müdahale olmuyor ben aradığım zaman müdahale oluyor. Medya bizi eleştiriyor. Siz bizi eleştirebilirsiniz ama ben sizi eleştiremem mi? Başbakan bunu yapamaz mı? İstediğinizi sorabilirsiniz" ifadelerine yer verdi. 
"BAHÇELİ HAKKINDAKİ FEZLEKE TAMAMLANMIŞ, GÖNDERİLMİŞ"
Bahçeli hakkındaki fezlekeye de değinen Çelik, "Bahçeli hakkındaki fezlekeler, işte 'vur de vuralım öl de ölelim' meselesinden dolayı insanları tahrik etmekten gibi gerekçelerle dosyası tekemmül etmiş ve bu dediğim Sayın Bahçeli ile ilgili olan olay 6-7 ay önce olmuş bir olaydır. Tamamlanmış, gönderilmiş" dedi.
"4 BAKAN İSTİFA ETTİ, BAŞBAKAN BİRİNİ GÖREVDEN ALDI"
17 Aralık yolsuzluk operasyonlarına ve sonrasındaki gelişmelere değinen Çelik, "4 bakan arkadaşımız hakkında 17 Aralık'ta bir şeyler oldu. 4 bakan istifa etti, başbakan birini görevden aldı. Onlara suçlu muamelesi yaptığı için değil. Bizden bu arkadaşları asmamız mı isteniyor. Hiçbir yolsuzluğun, hukuksuzluğun üstü kapatılmayacaktır" dedi.
"BAKANLARIN FEZLEKELERİ DE TEKEMMÜL ETTİĞİ ZAMAN ONLAR DA TBMM'YE GELECEK"
Bakanlar hakkında düzenlenen fezlekeler hakkında da bilgi veren Çelik, "Bakanların fezlekeleri de tekemmül ettiği zaman onlar da TBMM'ye gelecek. Bu telaşe neden? Bu üç gün sonra da 1 ay sonra da 3 ay sonra da gelebilir. Bu görmemezlikten gelmeniz söz konusu değil. Meclis'te 1000'e yakın fezleke var" diye söyledi.
"3 DÖNEM KURALI GÜNDEMİMİZDE YOK"
3 dönem kuralının partinin gündeminde olmadığını açıklayan Çelik şöyle konuştu: "Ben bugüne kadar partimizin hiçbir yetkili organında bu konunun gündeme geldiğine şahit olmadım. Bugün için gündemimizde böyle bir şey yok. Ama bir sene sonra, 2 sene sonra böyle bir şey olur mu? Ama gelecek adına burada bir şey söylemek bana düşmez."
"BEN BUNDAN SONRA İNTERNET FALAN KULLANMAM"
İnternet düzenlemesinin sansür anlamına gelmemesi gerektiğini belirten Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu internete sansür anlamına geliyorsa ben bundan sonra internet falan kullanmam. Birisi sizinle ilgili görüntüler çekmiş ve yayınlıyor. Bunun yayınlanmasını ister misiniz? Medyada dile gelmesin ama internette sonuna kadar yapılsın diye bir şey var mıdır? Eskiden böyle bir yasak olduğunda siteler kapatılırdı, şimdi ilgili link kapatılacak. Hakarette TİB Başkanı'na yetki yok. Ama telafisi mümkün olmayacak şeylere neden olan olaylarda kapatabilecek ama 24 saat içinde mahkeme kararı gerekecek. Porno olmasın, şu olmasın bu da yok. Eskiden 5 gün sonra oluyordu. 'Atı alan Üsküdar'ı geçiyordu' zaten. Özel hayatın dokunulmazlığı insanlara karşı 'haysiyet cellatlığı' yapılmaması için bu süreç hızlandırılıyor.  Çelik, 19 Şubat'ta Ankara'da resmi seçim startını vereceklerini de söyledi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...