Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Kasım 2018 19:30

İBB'nin 2019 bütçesi kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2019 yılı bütçesi, oy çokluğuyla kabul edildi.

İBB'nin 2019 bütçesi kabul edildi
ibb,

İBB'nin Saraçhane'deki başkanlık binasında bulunan meclis toplantı  salonundaki görüşmede, parti temsilcilerinin bütçe konusunda görüşlerini dile  getirmesinin ardından Meclis Birinci Başkanı Ahmet Selamet, bütçeyi oylamaya  sundu.

Bütçe, 218 üyenin katıldığı oylama sonucunda, oy çokluğuyla kabul  edildi.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, bütçenin 142 kabul ve 76 ret oyuyla  onaylanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında,  İstanbullulara en iyi  şekilde hizmet sunmak için var güçleriyle çalıştıklarını, Meclis'te, siyasi  nezaket kuralları içerisinde güzel bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.

Bütçe üzerine konuşan CHP'li Meclis Üyesi Tonguç Çoban'ın  eleştirilerine cevap veren Uysal, "Özellikle Tonguç Bey, İstanbul dışında ara  sıra Tekirdağ'a, Edirne'ye doğru bir gezerse, orada gördüğü manzaraları da kendi  arkadaşlarına da anlatırsa iyi olur." dedi.

"HİZMET İÇİN VARIZ"

Uysal, yapılan her eleştiri ve değerlendirmeden istifade ettiklerini  belirterek, şöyle konuştu:

"Burada dile getirilen düşüncelerden de istifade edeceğiz. Ancak bazı  yanlış bilgileri de düzeltmemiz gerekir. 'Başakşehir'e dönecek misiniz?' diye bir  tabir kullanıldı. Arkadaşlar, biz her yerde hizmet edebiliriz. Başakşehir,  İstanbul dışı, Anadolu vesaire... Hizmet için varız. O konuda sıkıntımız yok.  Yaptığımız hizmeti de en iyi şekilde yapmak için var gücümüzle uğraşıyoruz.  Başakşehir'de 300 dönümlük arazinin satılmasıyla ilgili olarak sanki bir şike  varmış gibi ima edildi. Arkadaşlar doğrusu, Olimpiyat Stadı'nın etrafındaki  mağdur insanların mağduriyetlerinin giderilmesi adına, Başakşehir Belediyesi,  Olimpiyat Komitesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan bir protokol  var. Bu protokol çerçevesinde, belediyeye bırakılan 300 dönümlük arazi  karşılığında vatandaşlara ait 700 dönümlük arazinin kamulaştırılıp o kurumlara  teslim edilmesi mevzusu var. Biz de işin daha hızlı yürütülmesi adına, Büyükşehir  Belediyesi'nin devreye girmesini sağladık. Bununla ilgili bir konudur. Değilse,  ilçe belediyesini ilgilendiren bir konu değildir. Bunu özellikle belirtmek  istedim."

"YANLIŞ BİLGİYİ DÜZELTMEK İSTERİM"

Uysal, 9 milyon lira harcanarak kendi reklamını yaptığı yönündeki  eleştirilere de şöyle cevap verdi:

"Bu bilgi de tamamıyla yanlıştır. Türk milleti olarak güzel  hasletlerimiz, geleneklerimiz, göreneklerimiz ve adetlerimiz vardır. Eskiden,  birebir mektuplaşırdık. Bayramlarda önemli günlerde birbirimize mektup ve  kartpostal gönderirdik. Biz de İstanbullulara, eski İstanbul'u anlatan nostaljik  fotoğraflarla bayram tebriği gönderdik. Bunun maliyetiyle ilgili maalesef,  basında bazı şeyler çıktı. Onu esas alarak burada bir değerlendirme yapıldı.  Bunun maliyeti bellidir. Burada onunla uğraşmaya hiç gerek yoktur. Gönderdiğimiz  sayı ve rakamlar belli. Eğer gündeme getirileceğini bilseydim rakamlarını  çıkartırdım. Dolayısıyla o bilgileri düzeltmek isterim."

"CHP'li belediyelere kaşıkla, AK Partili Belediyelere kepçeyle" destek  olunduğu yönündeki eleştirilerin de haksız olduğunu vurgulayan Uysal, şöyle  konuştu:

"İstanbul'u hiç dolaşmıyorsunuz herhalde. Bakırköy'ü dolaştığınız  zaman, o sahilde bizim Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün ektiği o laleleri,  çiçekleri ve erguvanları hiç görmüyorsunuz. Bir de Esenler ve Güngören'e geçin.  Kartal'a, Maltepe'ye geçin. Metroya bindiğinizde oraya kadar gider ve oralara  yapılan yatırımları görürsünüz. 'Bir insana 40 kez deli derseniz deli olur'  derler. Siz hep bunu söylerseniz, biz de hakikaten AK Partili Belediyelere kepçe  ile verirsek o zaman vay halinize. Onun için biz her şeye rağmen İstanbullulara  eşit şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama artık gerçekten şunun da  İstanbullulara birebir anlatılması için AK Parti grubu olarak mücadele edeceğiz.  Büyükşehir olarak yapılan yatırımlara en azından biraz teşekkür edilsin ve 'Bunu  da Büyükşehir yaptı' denilsin. Eğer ilçe belediyesi derse ne ala, yoksa biz kapı  kapı dolaşıp anlatmaya devam edeceğiz."

Mevlüt Uysal, İstanbul'un daha güzel hizmetleri hak ettiğini ve bunu  sunmak için de var güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...