Tgrt Haber
06 Kasım 2021 00:47

İçişleri Bakanı Soylu ilk defa açıklıyorum diyerek söyledi: İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında 2019 İBB seçimlerine ilişkin gelen soruya cevap verdi. Bakan Soylu, İstanbul seçimlerini kaybettikleri gün ağladığını belirtirken, "İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım. Sebebi de şu: İstanbul bizim sevgilimiz" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu ilk defa açıklıyorum diyerek söyledi: İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım
İçişleri Bakanı Soylu,ibb,,seçim,,açıklama,,bakan soylu,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında 2019’da gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerine ilişkin soruya cevap verdi. Bakan Soylu, İBB seçimlerinin olduğu geceyi anlatırken, “İstanbul seçimini kaybettik, ben üzüldüm. Bunu da burada ilk kez söyleyeyim ağladım da… İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım. Sebebi de şu: İstanbul bizim sevgilimiz… Bu toplumun sevgilisi. İstanbul, sadece İstanbullular tarafından sevilen bir İstanbul değil. İstanbul’u herkes tarafından sevilen, etrafındaki bütün coğrafya tarafından sevilen birileri tarafından da imrenilen bir şehir. Bizim bu şehre hizmetlerimiz olması gerekir.” İfadelerini kullandı.

Bakan Soylu, “Siz siyasetin güçlü bir ismisiniz. Siz ‘Sen bittin’ deyince karşı taraf bir tedirginlik hisseder” ifadeleri üzerine şöyle konuştu:

”BEN SİYASETÇİYİM SİYASETÇİ KİMLİĞİMİ BIRAKAMAM”

“Ben siyasetçiyim, siyasetçi kimliğimi bırakamam. Siyaset içinde büyüdüm. 1980 darbesine karşı çıkarak büyüdük. Hayır propagandasının hayır olduğu dönemde büyüdüm. Bütün bunların tamamını geride bırakıp, papyonumu takip devlet adamı formatına gireyim, bu doğru olmaz. Ben nerden geldiğimi biliyorum. Bugün bize Tayyip Erdoğan’la yaptığımız mücadeleyi unutturabilirler ne geldiğimiz yeri. Eğer biz devletin gücüyle haksız bir şey yapıyorsak haksızlık yapıyoruz. Terörle mücadele yapıyoruz. HDP bundan alınıyor. Tabi ki alınacak. Bakılması gereken taraf burasıdır bence”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...