Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Kasım 2021 20:35

İçişleri Bakanı Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na tezkere tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tezkereye ‘Hayır’ oyu veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterirken, “Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek. Senin siyasi pazarlıkların, vereceğin rüşvetlerle birlikte bu ülkenin özgürlüğünün üzerine pazarlık yaptırmayız” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na tezkere tepkisi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,tezkere,kemal kılıçdaroğlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Bakan Soylu, İzmir depreminin ardından yapılan kentsel dönüşüm ile birlikte insana yakışır konutlar üretildiğini ifade etti. Tezkere polemiği üzerinden CHP’ye yüklenen Bakan Soylu, CHP’nin oy oranının yüzde 25’lerde kaldığını ifade etti. 

“AK PARTİ TWEET ATMAZ”

Bakan Soylu, “Muhalefeti beceremiyorsun, iktidarı nasıl becereceksin Kılıçdaroğlu? Kılıçdaroğlu’na bir söz söyleyeyim de kulağına küpe olsun; o belediye başkanların var ya, bilesin onlar sadece senin kuyunu kazmıyorlar, milletin kuyusunu kazıyorlar. Onların yapamadıklarından dolayı 2023 yılında bu millet sana ayrı bir fatura kesecek, onu da bir tarafa koy. Cumhuriyet tarihinin en başarısız belediyeleriyle CHP karşı karşıya. Milletimiz her şeyi görüyor. Sandık günü gelecek. Biz Twitter’dan anlamayız, biz tweet atarak bu işleri gerçekleştirmeyiz. AK Parti tweet atmaz, atarsa bile iş yaparak atar, dedikodu yapıp atmaz” diye konuştu.

“SEN KASETLE GELDİN BİZ UNUTMAYIZ”

Bakan Soylu, son günlerde tartışma olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin 2 yıl uzatılması oylamasına ‘hayır’ oyu veren Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Soylu, şöyle konuştu:
“Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek. Milletin huzurunda da sandıkta da hesabını verecek. Ne istiyor yani? Afrin’den Türkiye’ye füze gelmesini mi istiyor? Kılıçdaroğlu ne istiyor? Alimallah, Cumhurbaşkanımız talimatı vermiştir ve terör kaynağından kurutulacaktır. Bu ülke bugün özgür ve hürse, şehitlerimizin sayesindedir. Bu ülkenin bağımsızlığının, hürriyetinin kahramanları şehitlerimizdir. Biz onları unutamayız. Sen kasetle geldin, bu ülkenin toprakları kanla sulandı. Senin siyasi pazarlıkların, vereceğin rüşvetlerle birlikte bu ülkenin özgürlüğünün üzerine pazarlık yaptırmayız.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...