Tgrt Haber
19 Kasım 2021 08:58

İmamoğlu ve Yavaş'a Kılıçdaroğlu'ndan bir veto daha: Hizmet için söz verdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığını bir kez daha veto etti. Kılıçdaroğlu, “Verdiğiniz sözleri yerine getireceksiniz” dedi.

İmamoğlu ve Yavaş'a Kılıçdaroğlu'ndan bir veto daha: Hizmet için söz verdiler
chp,seçim,kemal kılıcdaroğlu,ekrem imamoğlu,mansur yavaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarını doğru bulmadığını belirten Kılıçdaroğlu "Belediye başkanlarımız seçilirken o vilayetin insanlarına hizmet için söz verdi. Siz eğer belediye başkanı olarak seçilmişseniz, bazı sözler vermişseniz o sözleri yerine getireceksiniz" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın 2023 seçimleri öncesinde cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil. 'Belediye başkanlığına devam etmeliler' ifadeleriyle cumhurbaşkanı adaylığı için partisindeki muhtemel rakipleri İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığının önünü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'helalleşme' çıkışıyla da kendi adaylığını öne çıkardı.

‘İMAMOĞLU E YAVAŞ HİZMET İÇİN SÖZ VERDİ’

Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adaylığı için kamuoyunda İmamoğlu ve Yavaş’ın isimlerinin öne çıktığı belirtilen ve “kamuoyunun görüşünü hiç baz almayacak mısınız?” sorusuna “Ankara ve İstanbul'daki belediyeleri riske atamayız” diyen Kılıçdaroğlu, şu şekilde cevap verdi: Bizim iki büyükşehir belediyesinde Ankara ve İstanbul'da Meclis çoğunluğumuz yok. En temel sorunlarımızdan birisi o. Belediye başkanlarımız seçilirken o vilayetin insanlarına hizmet için söz verdi. Siz eğer belediye başkanı olarak seçilmişseniz, bazı sözler vermişseniz o sözleri yerine getireceksiniz. Cumhurbaşkanlığını bir kişiye endeksleyemezsiniz o makam kurala endekslenir.

Kılıçdaroğlu daha önce de "Aday olmalarını istemiyorum. Ankara ve İstanbul belediyeleri AK Parti'nin eline geçer" sözleriyle ikilinin Cumhurbaşkanlığı için adaylığına karşı çıktığını açıklamıştı. 

SİYASETTE 'HELALLEŞME' TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir çıkış yaparak geçmişte CHP’nin de hatalarının olduğunu belirtip “kırdığımız, korkuttuğumuz topluluklarla buluşmalara başlayacağım” diyerek “helalleşme yolculuğu”na çıkma kararı aldığını söylemişti.

"DEMİRTAŞ'LA DA HELALLEŞİRİZ"

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamasına HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çabası çok kıymetli" diyerek destek vermişti. Demirtaş’ın açıklamalarına Kılıçdaroğlu’ndan cevap geldi. Demirtaş için 'erdemli bir kişi' diyen ana muhalefet lideri "Aynı hataları tekrar etmezsek helalleşebiliriz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...