Tgrt Haber
23 Kasım 2021 16:43

Bakan Soylu'dan İnterpol açıklaması: Tüm 'kırmızı bülten' taleplerimizi reddetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnterpol'ün Türkiye tarafından yapılan tüm 'kırmızı bülten' başvurularını reddettiğini ifade ederek "FETÖ'nün hem terör hem de bir istihbarat örgütü olduğunu burada ifade ediyoruz. İnanıyorum ki bir netice alacağız" dedi.

Bakan Soylu'dan İnterpol açıklaması: Tüm 'kırmızı bülten' taleplerimizi reddetti
süleyman soylu,,içişleri bakanı,,interpol,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnterpol Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, kruuluşun Türkiye'nin yaptığı tüm 'kırmızı bülten' talebini reddettiğini ifade etti. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tek tehlikenin kendisine ait olmadığını ifade eden Bakan Soylu, "Nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığımızı, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehlikenin sadece kendisine ait bir tehlike olmadığını, FETÖ'nün hem terör hem de bir istihbarat örgütü olduğunu burada ifade ediyoruz. İnanıyorum ki bir netice alacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'dan İnterpol açıklaması: Tüm 'kırmızı bülten' taleplerimizi reddetti
1923 yılında uluslararası polis işbirliği sağlamak amacıyla kurulan İnterpol, bir zamanlar sadece teşkilatın telgraf adresi olarak bilinirken, 1956 yılında resmî olarak teşkilatın yeni ismine dahil edildi.

"FETÖ OLAYINDAN SONRA TALEPLERİMİZİ KABUL ETMİYOR"

Bakan Soylu İnterpol Genel Kurulu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu

Bakan Soylu Türkiye'nin "kırmızı bülten" taleplerinin İnterpol tarafından reddedilmesine ilişkin olarak, "Özellikle FETÖ olayından sonra maalesef İnterpol bizim kırmızı bülten taleplerimizi kabul etmiyor. Tüm başvurularımızı reddetti. Bunun bir uluslararası tavır olduğunu tahmin etmek güç değil. Ancak arkadaşlarımızın ve bizim bu İnterpol toplantısını da fırsat bilerek ikili görüşmelerimiz var. Bu girişimlerimizi burada tekrar hatırlatıyoruz. Nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığımızı, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehlikenin sadece kendisine ait bir tehlike olmadığını, FETÖ'nün hem terör hem de bir istihbarat örgütü olduğunu burada ifade ediyoruz. İnanıyorum ki bir netice alacağız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...