Tgrt Haber
12 Aralık 2020 22:00

İran'dan Türkiye açıklaması: Yanlış anlaşılma giderildi

İran Büyükelçiliği, Türkiye ile İran arasındaki gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Son zamanlarda yaşanan yanlış anlaşılma giderildi ve taraflar, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve genişletilmesinin önemini vurguladı" ifadelerine yer verdi.

İran'dan Türkiye açıklaması: Yanlış anlaşılma giderildi
iran,,türkiye,,türkiye iran ilişkileri,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı ile Cevad Zarif ile yaptığı telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bu mesnetsiz ve ağır açıklamaların kabul edilemez olduğunu dile getirmişti.

İran Büyükelçiliği bu görüşmeye ilişkin tansiyon düşüren bir açıklama yaptı.

"YANLIŞ ANLAŞILMALAR GİDERİLDİ"
İran Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Zarif arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, son zamanlarda yaşanan yanlış anlaşılma giderildi ve taraflar, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve genişletilmesinin önemini vurguladı." mesajı #kardeşlik hashtagiyle paylaşıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...