Tgrt Haber
24 Kasım 2021 10:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını sonuna kadar savunacağız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İş birliği Teşkilatı Toplantısı (İSEDAK) 37 Bakanlar Toplantısı için bir video mesaj yayımladı. Filistin davasının sonuna kadar savunulacağını belirten Erdoğan, "İsrail'in yasa dışı politikalarına dur demeliyiz. Son yıllarda İslam ve yabancı düşmanı ırkçı söylem arttı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını sonuna kadar savunacağız
Son dakika,İSEDAK,Bakan,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İş birliği Teşkilatı Toplantısı'na video mesaj gönderdi. Erdoğan konuşmasında, Filistin davasının sonuna kadar savunulacağını ve İsrail'in yasa dışı politikalarına dur denilmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Salgını her alanda çok derinden hissettik. Arz talep dengesizliği emtia fiyatlarını artırdı. Küresel emtia fiyatlarındaki olağan dışı seyir dünyada enflasyon oranlarını tetikledi. Sorunlara kalıcı çözüm üretmemiz gerekiyor. Bu senenin bakanlar görüş alışverişinde küçük işletmelerin desteklenmesi ele alınacak. Çalışma grupları tarafından geliştirilen politikaların uygulanması da son derece önemli. Başlattığımız programlarla 20 üye ilkenin 42 projenin desteklenmesi sağlandı.

"İSRAİL'İN YASA DIŞI POLİTİKALARINA DUR DEMELİYİZ"

Afganistan’da kalıcı barış ortak temennimiz. Kış şartları ile ciddi kriz içinde yaşayan Afganistan halkına destek şarttır. İslam işbirliği olarak Filistin davasını engelleyecek her türlü hareketten uzak durmalıyız. Filistin davasını sonuna kadar savunacağız. İsrail'in yasa dışı politikalarına dur demeliyiz. Son yıllarda İslam ve yabancı düşmanı ırkçı söylem arttı.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...