Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2014 11:35

İslam, 'İlgi alanlarımızın hiçbiri diğerinden daha önemli değil'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlık kurulurken belirlenen önceliklere saygı duyan bir sistemle yola devam edeceklerini söyledi.

İslam, 'İlgi alanlarımızın hiçbiri diğerinden daha önemli değil'
aile ve sosyal pilitakalar bakanı, ayşenur islam, islam'dan açıklamalar, islam hedeflerini anlattı,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduktan sonra ilk röportajını Anadolu Ajansına verdi. ''Bakan olarak atandığınız haberini öğrendiğinizde siz ve aileniz neler hissettiniz?'' sorusuna Bakan İslam, bu haberin kendisi için sürpriz olduğunu belirtti. Bakan İslam, ''Ailemin tepkisi de benimkiyle hemen hemen aynı şekildeydi. Bu tür vazifelerin aslında hiç kimse tarafından beklenmediğini, talep edilmediğini ama böyle bir vazife geldiği andan itibaren de o sorumluluğu üstlenmek gerektiğini hepimiz biliriz parlamentoda'' diye konuştu. Bakan İslam, ''Bir konuşmanızda 'Çıtayı çok yüksekten devraldığınızı' ifade etmiştiniz. Göreve geldiğiniz günden bugüne geçen süreyi nasıl değerlendirirsiniz?'' sorusu üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeni kurulmuş bir bakanlık olduğunu anımsattı. İslam, ''Çok önemli bir bakanlık, çok ciddi bir boşluğu dolduran bakanlık. Aile ve sosyal politikalar manasında Türkiye'de yapılmış çalışmalar var, fakat dağınık dağınık çalışmalar. İlk defa bir çatı altında birleştiriliyor. Bunun sorumluluğu var'' diye konuştu.
Kendisinden önceki bakan Fatma Şahin'in çok başarılı bir dönem geçirdiğini belirten İslam, ''Çünkü bir taraftan bir bakanlık inşa etti, bir taraftan da politikaları inşa etti. Çıtayı yüksekten devralmamız bununla alakalı. Çok çalışkan, verimli, iyi işler yapılan bir dönem geçirdi gerçekten arkadaşımız. Bu bizim için bir şans aslında. Önümüzde yapılmış ve yapımı devam eden birçok çalışma bularak işe başlamış oluyoruz. Sıfırdan başlamıyoruz, bu önemli bir avantaj'' dedi. Başlanan işleri devam ettireceklerini belirten İslam, bunun yanı sıra çok yeni, çok farklı, kısa sürede onlarca yıl ileriye götürecek projelerin de üretilmesi ve gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. ''Bakanlığınız çok önemli konularda hizmet üreten bir bakanlık. Sizin öncelik vereceğiniz bir konu var mı? İlk icraatınız ne olacak?'' sorusunu, ''Devlette devamlılık esastır'' diyerek yanıtladı. Politikaların, önceliklerin bakanlık kurulurken belirlendiğini anlatan İslam, şöyle devam etti:
''Biz bu önceliklere saygı duyan bir sistemle yolumuza devam edeceğiz. Bizim ilgi alanlarımızın hiçbiri diğerinden daha önemli ya da daha az önemli değil. Hepsi birbiriyle eşit. Biz aileyi bir arada tutmak zorundayız. Ailenin gelişmesine ve iyi işlemesine çalışmak zorundayız. Kimsesizlerimize şefkat göstermek, onların hayat standardını yükseltmek zorundayız. Çocuklarımızla ilgili çok ciddi iyileştirici, onların zekalarını, sağlıklarını, hayatlarını koruyucu tedbirler almak zorundayız.'' Kadın meselesinin Türkiye'nin en önemli gündemlerinden birisi olduğunu belirten İslam, bu konuyla ilgili başlanan çalışmaları sürdürmek ama kadınla alakalı sorunları biran önce çözebilecek başka projeler de üretmek zorunda olduklarına dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...