Tgrt Haber
06 Şubat 2014 14:29

İslam, 'Üzerimize düşen neyse onu yapacağız'

Ayşenur İslam, Van'da hastalandıktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Muharrem Taş konusunda Meclis kulisinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İslam, 'Üzerimize düşen neyse onu yapacağız'
Ayşenur İslam, bakan islam, taş ailesi, van'daki aile dramı, ölen çocuk,

Olaydan haber alır almaz Van İl Müdürlüğü'nden bir ekibin sosyal çalıştırmacılarla birlikte Taş ailesinin yaşadığı köye gitmek üzere harekete geçtiğini ifade eden Ayşenur İslam, "Sabah kendilerinden haber aldığımda, 16 saattir yoldaydılar. Ekiplerim kar nedeniyle köye ulaşamadılar. Ulaştıklarında durumu kontrol altına alıp bize bilgi verecekler, üzerimize düşen neyse onu yapacağız" diye konuştu. Durumu kendi uzmanlarından öğrenmek istediğini kaydeden İslam, henüz bilginin kendisine ulaşmadığını kaydetti. Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığı'nın çalışma alanının çok hassas olduğunu, çocuklar, kadınlar, engelliler, şehit ve gazi yakınlarının kendi sahalarına girdiğine işaret eden İslam, bunların hem risk altında gruplar hem de sıkı takibi gerektiren gruplar olduğunu söyledi.
İslam, "Her gün hiçbir şey olmasın diye dua ediyoruz ama bir şey vuku bulduğunda tedbirlerimiz var, onları almak için çalışıyoruz. Asıl vazifemiz herhangi bir kötü durumun oluşmasını engelleyici tedbirleri almaktır. Bunun için plan, proje yapıyor ve politikalar üretiyoruz " dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...