Tgrt Haber
20 Mart 2014 14:48

İşler, 'Ayak oyunlarıyla gündemi meşgul ettiler'

Emrullah İşler, Meclisin olağanüstü toplanmasıyla ilgili, 'Böyle basit ayak oyunlarıyla gündemi meşgul ettiler' dedi.

İşler, 'Ayak oyunlarıyla gündemi meşgul ettiler'
Başbakan Yardımcısı, Emrullah İşler,bakan işlerden açıklama,

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Böyle basit ayak oyunlarıyla gündemi meşgul ettiler. Milletvekillerini seçim meydanlarından geri çağırdılar, Ankara'da topladılar. Gösteri yaptılar ama milletimiz bu tip şovlara zaten prim vermiyor. Muhalefet aslında çırpındıkça batıyor ve bu gün geçtikçe de herkes tarafından görülüyor" dedi. İşler, Çubuk’taki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Meclis'in olağanüstü toplanıp 4 eski bakanla ilgili fezlekeleri görüştüğünü hatırlatarak değerlendirmesini sorduğu İşler, bu konuda yaşananları "siyasi bir şov" olarak değerlendirdi. Bu konunun Meclis'i olağanüstü toplantıya çağrılmasını gerektiren bir konu olmadığını daha önce söylediğini belirten İşler, "Zaten bizim bakanlarımız Meclis başkanlığına başvurarak soruşturma komisyonu kurulması taleplerini ilettiler. Biz de AK Parti milletvekilleri olarak gerekli imzaları toplayarak başkanlığa müracaat ettik. Soruşturma komisyonu kurulacak" diye konuştu.
İşler, samimi bir muhalefetin soruşturma komisyonu kurulması konusunda gerekli girişimi başlatabileceğini ifade ederek, bunun yapılmadığını söyledi. İşler, şöyle konuştu: "Şimdi şurada seçime 11 gün kala bir siyasi şov yapmak istediler ve buradan nemalanmak istediler. Aslında bu girişimleri bitmişliğin, tükenmişliğin ve çaresizliğin de bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü sahadan indikleri zaman  bu seçimi kaybedeceklerini anladılar ve müthiş de bir dayanışma içerisine girdiler. Dün Meclis'te de gördük, CHP'si, MHP'si, BDP’si, paralelciler kol kola Meclis'te şovlarını yaptılar. Şimdi bakıyoruz ki sokaklarda da aynı şeyi yapmak istiyorlar. Bugün internet sitelerinde olan bir görüntü var, gerçekten enteresan bir görüntü. Kılıçdaroğlu, bozkurt işareti yaparak halkı selamlıyor. Bunun, her şeyi anlatmak için yeterli olduğunu düşünüyorum." Fezlekelerin mecliste okunmasıyla ilgili bir soru üzerine de İşler, fezlekelerin içeriğinin ancak soruşturma komisyonu üyelerine açılabileceğini bildirdi.
"Onu bile bile bu konuyu tartışmaya açtılar. Halbuki kanunlar, yasalar her şey ortada. Dün olan, Genel Kurulun fezlekelerin geldiği yönünde bilgilendirilmesi olayıdır" diyen İşler, fezlekenin içeriğinin zaten onların da ellerinde olduğunu söyledi. İşler, "Böyle basit ayak oyunlarıyla gündemi meşgul ettiler. Milletvekillerini seçim meydanlarından geri çağırdılar, Ankara'da topladılar. Gösteri yaptılar ama milletimiz bu tip şovlara zaten prim vermiyor. Muhalefet aslında çırpındıkça batıyor ve bu gün geçtikçe de herkes tarafından görülüyor" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim otobüsünden yaptığı “bozkurt işareti” ile ilgili değerlendirmesi sorulan İşler,  şunları söyledi: "Bir dayanışma içerisindeler. CHP'si, MHP’si, BDP’si, paralelcileri, hepsi birlikte çalışıyorlar. Hedef AK Parti, hedef başbakanımız. Bize karşı hepsi bir cephe oluşturdular ama onların karşısında da bir millet cephesi var tabii. Daha önce bir CHP’li milletvekilinin Güneydoğu'daki bir ilde BDP’li bir adaya oy verin diye çağrıda bulunması bence çok manidar. Dün Kılıçdaroğlu’nun MHP’lilere bozkurt işareti yapması çok manidar. Bize bunları başbakanımız referandumda söylemişti, 'ruh üçüzleri' demişti. Bunlara şimdi paralelciler eklendi, ruh dördüzleri oldular. Hayırlı uğurlu olsun."
İşler, eski Başmüzakereci ve AB Bakanı Egemen Bağış'ın bir gazeteciyle yaptığı iddia edilen telefon görüşmesi kaydıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine de "O konuda bildiğim kadarıyla gerekli açıklamaları yapmışlar, özürleri dilemişler" dedi. "Ben dinlemedim ama öyle dalga geçme falan var ise yakışıksız bir durum. Dolayısıyla özür dilemeleri gerekir, zaten dilemişler" diyen İşler, son günlerde montaj kasetlerin yayınlandığını söyledi. İşler, bunların halkın üzerinde bir etkisi olacağı kanaatinde bulunmadığını belirterek, "Aslında başka birilerinin de bu milletten özür dilemesi lazım. Hz. Peygamberi siyasi emellerine alet edenlerin, Hz. Peygambere tweet atma talimatı verdirenlerin veya kamyona bindirenlerin de bu milletten ve İslam ümmetinden özür dilemeleri gerekir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...