Tgrt Haber
17 Ocak 2014 13:23

İşler, 'Bölgemizin güçlü Türkiye'ye ihtiyacı var'

Bosna Hersek'in ilk devlet başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı İşler, bu coğrafyanın güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu belirtti.

İşler, 'Bölgemizin güçlü Türkiye'ye ihtiyacı var'
bosna hersek, emrullah işler, aliye izzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti, işler, Bölgemizin güçlü Türkiye'ye ihtiyacı var,

Emrullah İşler, Bosna Hersek'e düzenlediği iki günlük ziyaretin kapsamında ülkenin ilk devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti. Başkent Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'nde bulunan Aliya İzzetbegoviç'in mezarına çiçek bırakan ve dua eden İşler, ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yaptı. İşler, ''Hakikaten dün ve bugün bir duygu seli yaşıyoruz burada. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç bir mütefekkir, İslam düşünürü ve aynı zamanda büyük bir devlet adamı. Onun hayatı mücadelelerle dolu. 9 yıl hapis yatmış. Bosna savaşını yaşadı, o acı günlerini yaşadı. Savaşta halkını kurtarmak için büyük fedakarlıklar yaptı. Bir barış elçisiydi, nefrete karşı politikalar izledi. Bu topraklarda nefret tohumlarının ekilmesini önlemek için büyük çabalar sarf etti, önemli başarılar da elde etti'' dedi.
Aliya İzzetbegoviç’in Türkiye’de, İslam dünyasında sevilen bir şahsiyet, bir devlet adamı olduğunu ifade eden İşler, İzzetbegoviç'in doğduğu evin restorasyonunun TİKA tarafından yapıldığını ve dün "Anı Evi" olarak açılışının gerçekleştirildiğini söyledi. Bosna Hersek’e düzenlediği ilk resmi ziyaret kapsamında bu evinin açılışını kendisi için büyük onur olduğunu aktaran İşler, şunları söyledi: "İnşallah onun bu topraklarda ekmiş olduğu barış tohumları ilelebet yaşar. Bizler Türkiye olarak 11 yıldır özellikle AK Parti iktidarları döneminde Sayın Başbakanımız liderliğinde bölgemizde, komşu bölgelerde barış olsun, huzur olsun, istikrar olsun diye büyük çabalar sarf ediyoruz. Bugün bu izlediğimiz politikaların buradaki eserini görmek, dün yapmış olduğumuz açılışlarda sayın Başbakanımıza karşı gösterilen ilgi, muhabbet, sevgi, o açılan pankartlardaki ifadeler ne kadar doğru politikaları izlediğimizin de bir göstergesi. Hakikaten hem Sayın Başbakanımızı hem Türkiye’yi çok seviyorlar, burada bir coşku var. Biz de onları seviyoruz. Onlara biz Türkiye’den selamlar getirdik. Onları illettik." Programların hava durumu nedeniyle aksadığı ancak açılışlarda Türkiye’den gelen heyeti yoğun kalabalığın beklediğini hatırlatan İşler, açılışlar esnasında vatandaşlarla sohbet etme fırsatı bulduklarını ve bu esnada duygulandıklarını kaydetti. İşler, "Gerçekten duygulandık, gururlandık. Türkiye olarak birlik ve beraberliğimizi korumanın, Türkiye olarak güçlenmenin ve 2023 hedeflerini süratli bir şekilde gerçekleştirmenin tekrar azmiyle inşallah burada aldığımız bu duygularla Türkiye’de inşallah bu hedefleri gerçekleştirmek için büyük gayret sarf edeceğiz. Millet olarak da hakikaten bu zor günleri atlatmamız lazım. Birlik ve beraberliğimiz korumamız lazım. Bütün bu coğrafyaların bizlere ihtiyacı var, güçlü Türkiye’ye ihtiyacı var. İnşallah birlik ve beraberliğimizi koruruz diye dua ediyorum buradan" diye konuştu.
Aliya İzzetbegoviç’in daha önce Bosna’yı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a emanet ettiğini anımsatan Başbakan Yardımcısı İşler, "Dün de Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç hanımefendinin bize söylemiş olduğu bir söz var. Doğrusu çok duygulandık. Dedi ki, 'Biz Aliya babamız öldüğünde çok üzüldük ama şimdi bizim ikinci bir babamız var. Recep Tayyip Erdoğanımız var. Onunla gurur duyuyoruz, ona dua ediyoruz. Onun başarılı olması için gece gündüz dua ediyoruz ve destekliyoruz’ dediler" ifadesini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...