Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2014 14:31

İşler, 'Dış politikamızın doğru olduğunu gördük'

Emrullah İşler, 'Türkiye'nin 11 yılda izlemiş olduğu, kardeşliği, barışı, huzuru, istikrarı hedefleyen dış politasının ne kadar doğru politikalar olduğunu görmüş olduk' dedi.

İşler, 'Dış politikamızın doğru olduğunu gördük'
Başbakan yardımcısı, emrullah işler, İşler'den dış politika açıklaması,

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 16 Ocak'ta Bosna Hersek ile başlayan ve hafta sonu Makedonya'da devam eden ziyaretini değerlendirdi. Bosna Hersek ve Makedonya'da gerçekten Türkiye'ye karşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı büyük bir ilgi ve sevginin bulunduğunu belirten İşler, bu sevgi ve ilginin zaten pankartlarla ifade edildiğini kaydetti. Türkiye'ye ve Başbakan Erdoğan'a Makedonya ve Bosna Hersek'teki halkın dua ettiğini ifade eden İşler, şunları kaydetti:
"Bizde onlara şu mesajı verdik; Biz sizleri seviyoruz. Bütün Türkiye'deki 76 milyon insanımız Bosna'daki kardeşlerimizi seviyor. Onların her zaman yanında olacaklar. İyi günde, kötü günde yanında olacağımızı ifade ettik. Böylece çok verimli bir ziyaret oldu. Hakikaten Türkiye'nin 11 yılda izlemiş olduğu, kardeşliği, barışı, huzuru, istikrarı hedefleyen dış politikanın ne kadar doğru politakalar olduğunu orada görmüş olduk. Hakikaten insanlardaki Türkiye'ye karşı ilginin arttığını gördük." İşler, Bosna Hersek'te gördükleri ilginin bir benzerine de Makedonya'da tanık olduklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle Makedonya'da Kırçova'daki Mehmed Akif Ersoy Lisesi'nin ek binasının açılışına katıldık. Harika bir kalabalık vardı. İnsanlar sayın Başbakanımıza destek amacıyla pankartlar hazırlamışlar. Onları oradaki konuşmamda da değerlendirdim. Bosna'daki Recep Tayyip Erdoğan'a sevginin, Türkiye'ye karşı sevginin burada katlanarak daha da arttığını gördük. Kırçova'da yapmış olduğumuz açılış adeta bir miting niteliğindeydi. Çok duygulu, coşkulu anlar yaşadık. Gerçekten burada büyük bir sinerjiyi alarak, Türkiye'ye dönüyoruz, mutlu dönüyoruz, huzurlu dönüyoruz. Yaptığımız işin ne kadar doğru iş olduğunun farkına vararak, idrakine vararak ülkemize dönüyoruz. Ayağımız ülkemize döndüğünde daha da sağlam basacak. Türkiye'nin bölge ülkelerine yönelik politikalarının çok doğru olduğunu bir kere daha burada görmüş olduk." Başbakan Yardımcısı İşler, 16-17 Ocak tarihlerinde Bosna Hersek ziyareti kapsamında, tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından tamamlanan, ülkenin ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in Bosanski Şamats’taki doğduğu evin açılışını yaptı. Daha sonra, başkent Saraybosna yakınındaki Visoko kentinde yine TİKA tarafından yaptırılan "TİKA Moştre" sağlık ocağın açılışını gerçekleştirdi. İşler, ayrıca, Visoko'nun kardeş belediyesi olan Ankara'nın Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Priyeko Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. İşler ayrıca, TİKA'nın katkılarıyla tarihi Mostar kentinde inşa edilen Karagözbey Medresesi’nin yeni binasının da açılışını yaptı.
İşler hafta sonu ise Makedonya'daki temasları kapsamında, tadilatı TİKA tarafından yapılan Manastır şehrindeki Osmanlı Askeri İdadi binası ve Atatürk Anı Odası'nın açılışını gerçekleştirdi. Kırçova kentinde ise “Mirko Milevski Lisesi"nin TİKA tarafından yaptırılan ve "Mehmed Akif Ersoy'' ismi verilen ek binanın açılışına katılan İşler, ayrıca çeşitli temaslarda bulundu. Bosna Hersek ve Makedoya'daki açılış törenlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek pankartları açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...