Tgrt Haber
04 Ocak 2014 14:45

İşler, 'HSYK'nın yaptığı milli iradeye darbedir'

Emrullah İşler, 'HSYK'nın yaptığı milli iradeye bir darbedir, bir yargı darbesi şeklinde gelişti olaylar. Bunları kabul etmek mümkün değildir' dedi.

İşler, 'HSYK'nın yaptığı milli iradeye darbedir'
Başbakan yardımcısı, emrullah İşler, 'HSYK'nın yaptığı milli iradeye darbedir, işler'den eleştiri,

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, memleketi Kızılcahamam'da AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Birlik ve beraberliğe son günlerde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getiren İşler, 2013 yılında ekonomik göstergeler Gezi olayları ve 17 Aralık olaylarından sonra kaybedenin Türkiye olduğunu, borsanın düştüğünü, doların yükseldiğini anlatarak, sadece ekonomik göstergelere bakıldığında kaybedenin Türkiye olduğunu vurguladı. İşler, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun açıklamalarının yargıya müdahale olarak değerlendirildiği anımsatılarak, bu konudaki değerlendirmelerinin sorulması üzerine İşler, "HSYK'nın yaptığı milli iradeye bir darbedir, bir yargı darbesi şeklinde gelişti olaylar. Bunları kabul etmek mümkün değildir. Anayasa'nın 138. maddesine de kesinlikle aykırıdır. Son günlerde yargının vermiş olduğu sınav iç açıcı değil" dedi.
Emrullah İşler, "Bir savcının adeta bir militan gibi broşür dağıtması kabul edilebilir değildir. HSYK'nınki de Türkiye Cumhuriyeti yargı tarihinde ilk defa olan bir olay, bunu da adeta bir darbe olarak değerlendiriyorum ve yanlış buluyorum. Bizler geçmişte askeri vesayetten çektik, şimdi yargı vesayetine girmesi kabul edilemez. Dolayısıyla kuvvetler ayrılığı ilkesine hepimizin riayet etmesi lazım. Herkesin kendi alanında görevini yapması lazım. Yargı, yargı alanında, yürütme yürütme alanında, yasama yasama alanında görevini yapmalı. Birbirine de bu hassas dönemde saygılı olmalıdır. İstanbul merkezli operasyonla ilgili soru üzerine İşler, 2002 ile 2013 yılları karşılaştırıldığında operasyonun ne anlama geldiğinin görüleceğini söyledi. İşler, 2002 yılında 236 milyar dolar olan gayrisafi milli hasılanın bugün 800 milyar dolarlar civarında olduğunu, ihracatın 36 milyar dolardan, bu sene bütün bu olumsuzluklara rağmen 152 milyar dolara ulaştığını belirterek, sürekli rekorlar kırıldığını kaydetti. Merkez Bankasındaki döviz rezervlerinin 135-140 milyar dolar seviyesinde olduğunu da vurgulayan İşler, "Dolayısıyla bütün bu rakamlara baktığımız zaman Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görüyoruz" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, twitter ve buradan paylaşılan mesajlara yönelik değerlendirmeleri hatırlatılarak, sosyal medyada gündemi değiştirecek açıklamalar yapılmasını nasıl değerlendirdiği sorulan İşler, çağın gereklerine ayak uydurulması ancak bu yapılırken ölçülü olunması gerektiğini söyledi. İşler, "Ölçülü kullanmak önemlidir. Ölçüyü kaçırmamak lazım. Dolayısıyla siyasetçilerin de bu ölçüye riayet etmeleri gerektiği kanaatindeyim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...