Tgrt Haber
12 Haziran 2014 15:27

İşler, 'Ne gerekiyorsa yapılacak'

Emrullah İşler, Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskınla ilgili, 'Konu milli bir meseledir. Devletimiz olayı yakından takip etmektedir. Ne gerekiyorsa yapılacaktır' dedi.

İşler, 'Ne gerekiyorsa yapılacak'
emrullah işler, musul, başkonsolosluğu,

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskınla ilgili, "Konu milli bir meseledir. Böyle bir meselede iktidarıyla, muhalefetiyle, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekmektedir. Devletimiz olayı yakından takip etmektedir. Ne gerekiyorsa yapılacaktır" dedi. İşler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Egşüdüm ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'nda, bir gazetecinin Musul'daki son gelişmeler ve rehin alınan Türk vatandaşları konusundaki sorusunu yanıtladı.
"Maalesef Musul'da talihsiz bir olay yaşanmıştır" diyen İşler, bu olayın iki boyutu bulunduğunu söyledi. Irak'ın düşmüş olduğu kaos durumunun bütün komşu ülkeleri olduğu gibi Türkiye'yi de endişelendirdiğini bildiren İşer, Irak'ın bu bölgede otoriteyi yitirdiğini ifade etti.
İşler, diğer taraftan IŞİD'in Türkiye'nin başkonsolosluğuna düzenlediği saldırıyla görevlileri başka bir yere götürdüğünü anımsatarak, bunu da şiddetle kınadığını, lanetlediğini bildirdi. İşler, "Oralar oldu bittiye getirilecek yerler değildir. Dolayısıyla Musul'un geçmiş tarihi vardır. Orayla ilgili anlaşmalar vardır" dedi. "Bizim şu andaki önceliğimiz elbetteki oradaki vatandaşlarımızın burnunun kanamaması için canların yanmaması için devlet olarak elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz ve her türlü girişimde bulunuyoruz" değerlendirmesinde bulunan İşler, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuraşkanı Abdullah Gül'ün toplantılar yaptığını anımsattı. İşler, Meclis'te, bugün bir bilgilendirme toplantısı yapılacağının açıklandığını hatırlatarak, son gelen bilgiye göre de bu toplantının iptal edildiğini bildirdi.
Dışişleri Bakanı'nın ABD'deki temaslarını keserek yurda döndüğünü hatırlatan İşler, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun muhalefet partilerini bilgilendirme ziyaretlerinde bulunacağını anlattı.
İşler, şöyle konuştu;"Konu milli bir meseledir. Böyle bir meselede iktidarıyla, muhalefetiyle, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekmektedir. Devletimiz olayı yakından takip etmektedir. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Ama önceliğimiz, elbetteki oradaki vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmesini engellemektir. Bunun için çaba sarfediyoruz. Birlikte önümüzdeki saatlerde neler olacağını hep birlikte, önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu meseleyi de inşallah büyük devlet refleksiyle hareket ederek, sıkıntısız bir şekilde çözme gayreti ve çabasını sürdüreceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...