Tgrt Haber
24 Mart 2014 08:42

İşler, 'Türkiye'ye 3. dünya ülkesi muamelesi çekemezsiniz'

İşler, Twitter'a tepki göstererek "Siz Türkiye'yi muz cumhuriyeti olarak kabul edemezsiniz. Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi çekemezsiniz" dedi.

İşler, 'Türkiye'ye 3. dünya ülkesi muamelesi çekemezsiniz'
Başbakan Yardımcısı, Emrullah İşler,işler'den açıklama

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Twitter, geri adım atmak durumunda, hem Türkiye'de ofis açmak hem de Türkiye'de yargı kararını uygulamak durumunda. Şimdi de zaten geri adım atmaya başladı. Kanaatim yakın zamanda da bu sorun çözülür ondan sonra da herkes internetine, Twitter'ına rahat biçimde ulaşabilir" dedi. İşler, Kızılcahamamlılar Dayanışma Derneğince ANFA'da düzenlenen yemek öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde siyasetten çekilebileceği iddiasına ilişkin sorusu üzerine İşler, "Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Herhalde Umut Oran da kendisini darı ambarında görüyor" cevabını verdi.
İşler, Oran'ın açıklamasını çok manidar bulduğunu ve bu bilgiye nasıl ulaştığını açıklaması gerektiğini söyleyerek, "Doğrusu, CHP'nin uzun zamandır paralel örgütle iç içe olduğunu biliyoruz. Geçmişte CHP'ye şantaj yapanların bunlar olmasının açığa çıkmasına rağmen CHP ile paralel örgüt arasındaki dayanışmayı doğrusu manidar buluyorum. Muhtemelen paralel çeteden almış olduğu bir bilgi. Sayın Başbakanımız da defaatle söyledi, 'Hiçbir şeyden korkmuyoruz, eteklerindeki taşların hepsini dökebilirler, ellerinde ne varsa buyursunlar döksünler' demişti. Biz milletimize güveniyoruz bizi bu koltuklara oturtan milletimizdir, milletimizin iradesidir. Bu seçim, milletimizin iradesiyle birtakım odakların iradesi arasında geçecek bir seçim haline geldi. Milletimiz de oynanan bütün oyunları görüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısının böyle bir iddiada bulunması manidar, milletimizin de bunu değerlendireceğini düşünüyorum" diye konuştu.
25 Mart'ta bazı bilgilerin çıkacağı yönündeki iddiaları hatırlatan İşler, şöyle devam etti: "Elbette bunlar Türkiye'yi karıştırmak, Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak, istikrarsızlaştırmak için ellerinde ne varsa ortaya dökecekler ama milletimiz artık bu montaj kasetlere, tehditlere, şantajlara pirim vermiyor. Ortaya konulacak iddialara da milletimizin prim vermeyeceğini herkes görecek. Hem CHP, hem MHP, BDP ve paralel örgütle dördü bir arada. Bunlar artık ruh dördüzü oldular, hepsi AK Parti'ye dört bir yandan saldırıyorlar. Ama bu milletimizin gözü önünde oynanan bir oyun, milletimiz gerçekleri gördü. 30 Mart'ta da bunlara ciddi bir ders vereceğini düşünüyoruz, meydanlar bunun bir göstergesi." Millette de endişe olduğunu söyleyen İşler, AK Parti'nin alternatifi istikrarsızlıktır, kaostur, koalisyondur, millet de bunu çok iyi görüyor. 30 Mart'ta da inşallah bunlara sandıkta bir Osmanlı tokadı aşkedeceğini düşünüyorum" diye konuştu. İşler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de dinlendiği yönündeki açıklamaların sorulması üzerine ise "Türkiye'de dinlenmeyen kimse kalmadı, 509 bin 516 kişi iki yıl içerisinde dinlendi, ondan önce ne kadar var bilmiyoruz. O dinlemelerin çoğu yasal olmayan dinlemeler, ama bazılarını da kılıfına uydurmuşlar, 217 bin kişi hakkında da mahkeme kararı var. İşte bizim dikkat çekmeye çalıştığımız tehlike bu. Türkiye bugün böyle bir paralel örgütle mücadele etmekte şu an" değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın "istiklal mücadelesi" sözüne işaret eden İşler, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir tehlikeyle, tehditle karşı karşıya. Bundan dolayı bu Türkiye'nin bir istiklal mücadelesi, bir beka mücadelesi haline gelmiştir, bunu milletimizin anlaması lazımdır" dedi.
İşler, "Twitter'ın kapatılmasıyla Türkiye'nin imajının zedelendiğine katılıyor musunuz?" sorusunu ise "Sosyal medyanın kapatılması gibi bir durum söz konusu değil" şeklinde yanıtladı. İktidarları döneminde her yere geniş tabanlı internet ağı kurduklarını ve Türkiye'deki internet abone sayısını 20 milyondan 35 milyonlara ulaştığını bildiren İşler, şunları ifade etti:
"Bizim internetle bir alıp veremediğimiz söz konusu değil. Biz Türkiye'yi teknolojiyle buluşturan bir iktidarız. Bu olay nedir? Gerçek hayatta yasak olan bir şeyin sanal alemde de yasak olması gerekir. Birtakım insanlar mağdur edildi, kişilik hakları ihlal edildi, özel hayatın gizliliği ihlal edildi. Dolayısıyla mahkeme kararları var, Twitter takmıyor. Twitter aynı zamanda Türkiye'de milyonlarca abonesi olmasına rağmen bir ofis dahi açma tenezzülünde bulunmuyor. Başka ülkelere bakıyoruz, Twitter'a mahkeme kararı olmaksızın bile bazı ülkelerden şikayetler iletildiğinde o erişimlerin engellendiği gazetelerde çarşaf çarşaf yazıyor. Peki Türkiye'nin ne eksikliği var? Siz Türkiye'yi muz cumhuriyeti olarak kabul edemezsiniz. Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi çekemezsiniz. Biz burada vatandaşlarımızın hakkını korumak durumundayız. Twitter, geri adım atmak durumunda, hem Türkiye'de ofis açmak hem de Türkiye'de yargı kararını uygulamak durumunda. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı olmaması gerekir. Şimdi de zaten geri adım atmaya başladı. Kanaatim yakın zamanda da bu sorun çözülür ondan sonra da herkes internetine, Twitter'ına rahat biçimde ulaşabilir."
İşler, Türkiye'nin Kuzey Kore ve Çin ile karşılaştırılması eleştirilerinin haksız olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin Kuzey Kore veya Çin ile dikta rejimleriyle birlikte anılmasını kabul edemeyiz, bunu saygısızlık olarak alıyorum. Biz ileri demokrasi için elimizden gelini yapıyoruz ama bu yapılırken sosyal medyanın da Türkiye'ye, Türk insanına saygı duyması gerekir. Twitter herhalde şuna güvendi, Türkiye'deki gezizekalılar nasıl olsa ortalığı velveleyi verir, ondan dolayı Türkiye Cumhuriyet bu işe teşebbüs edemez şeklinde bir düşünceye kapıldı. Şimdi bu düşüncesini gözden geçirmesinin zamanıdır. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hakkını sonuna kadar korumakta kararlıyız. Kimseye saldırı yapılmasına, kişilik haklarının ihlal edilmesine müsaade etmeyiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...