Tgrt Haber
20 Ocak 2022 22:17

İsrail'le yeni dönem: Dışişleri bakanları görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Sayın Herzog'la yapmakta olduğumuz görüşmeler var, belki Türkiye'ye bir ziyareti olabilir" demişti.

İsrail'le yeni dönem: Dışişleri bakanları görüştü
Mevlüt Çavuşoğlu,Yair Lapid,İsrail,Türkiye,Recep Tayyip Erdoğan,Isaac Herzog

İsrail ile yeni dönem normalleşme kapsamında temaslar sürüyor. Dışişleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid ile telefonda görüştü. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirebileceğini belirtmişti.

HENÜZ TAKVİM BELİRLENMEDİ

Diplomatik kaynaklar, gün içinde, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye'yi ziyaret ihtimaline ilişkin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Herzog'la bir telefon görüşmesinde "Türkiye'ye bekleriz" şeklindeki davetine "Ben de gelmek isterim" cevabı aldığını paylaşmıştı.

Ziyarete ilişkin henüz bir takvim bulunmazken Türk ve İsrail tarafında farklı seviyelerde görüşmeler devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...