Tgrt Haber
13 Ağustos 2014 10:37

İşte Erdoğan'ın aradığı 4 önemli şart

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra AK Parti'yi yönetecek ve başbakanlık görevini üstlenecek isimde aranan özellikler netleşti.

İşte Erdoğan'ın aradığı 4 önemli şart
Başbakan erdoğan, cumhurbaşkanı erdoğan, AK Parti'yi yönetecek isim, başbakan adayları,

Türkiye'nin halk oylaması ile seçilen ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisinden sonra AK Parti ve hükümeti yönetecek ismi belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gün partisinin MKYK toplantısına başkanlık eden Erdoğan, kendisinden sonra gelecek isim için 3 dönem kuralı üzerinden mesaj verdi.
Toplantıda MKYK üyelerinden kimi başbakan olarak istediklerini yazılı olarak zarf içinde isteyen Erdoğan'ın, 'Biz değişimci partiyiz, Türkiye'yi de dönüştürüyoruz. Dolayısıyla üç dönem kuralından dönüş yok' ifadelerini kullanması dikkati çekti.
ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ ÖZELLİKLER
'Genel Başkan ve Başbakan aynı olmalı' görüşünün ağırlık kazandığı MKYK toplantıda, kimin genel başkan ve başbakan olacağıyla ilgili kriterler Erdoğan tarafından dile getirildi. AK Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre, Erdoğan, partisinin başına geçecek ve Başbakan olacak adayla ilgili kriterleri toplantıda kurul üyelerine açıkladı. Erdoğan, şu kriterleri sıraladı:
- Partide ve kabinede uyumlu bir çalışma yürütecek
- Partiyi sevk ve idare edebilecek
- 2015 genel seçimlerine giderken AK Parti'yi meydanlara taşıyacak
- Kucaklayıcı ve bütünleştirici olacak
(YENİ ŞAFAK)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...