Tgrt Haber
14 Kasım 2021 18:18

İYİ Parti’den CHP’ye HDP resti: İttifakta olmayız

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz yaptığı açıklamada CHP’nin HDP ile ittifak yapmak istediği takdirde İYİ Parti’nin ittifakının içinde olmayacağını söyledi.

İYİ Parti’den CHP’ye HDP resti: İttifakta olmayız
İYİ Parti,chp,hdp,ittifak

İYİ Parti Genel Sekreteri Av. Uğur Poyraz gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP ile yapılan ittifakın iş birliği içerisinde olduğunu vurgulayan Poyraz, CHP’nin HDP ile ittifakına dahil olmadıklarını ifade etti.  AK Parti’nin MHP ile kurduğu ‘Cumhur İttifakı’nın etle tırnak gibi olduğunu ifade eden Poyraz, CHP ile İYİ Parti’nin HDP’nin olduğu masada birleşemeyeceği vurgusunda bulundu.

TEZKEREDEN ÖRNEK VERDİ

CHP’nin tezkereye verdiği ‘Hayır’ oyu ile ilgili açıklamalarda bulunan Poyraz, “CHP ve İyi Parti arasındaki ilişki iş birliği. Bizim ittifak metnimiz seçimlerde hazırlıyor. 24 Haziran seçimlerinde CHP, İyi Parti, Demokrat Parti, ve Saadet Partisi dörtlü bir ittifak kuruldu. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirmiş olduğu seçim sisteminin ortaya çıkardığı bir zarurettir. Kendilerini Cumhur İttifakı olarak tanımladıkları için bizim CHP ile DP ile SP ile yapmış olduğumuz iş birliği Millet İttifakı olarak tanımlandı. Biz iş birliği içindeyiz. İyi Parti 2016, 2019, ve 2021'de tezkereye evet dedi. Bu tezkere metni aynı metin. Sadece süresi değişiyor. Bizim buradaki tutumumuzda bir sürpriz yok." ifadelerini kullandı.

“HDP İLE İTTİFAKTA OLMAYIZ”

HDP ile aynı masada olamayacakları üzerinde duran Poyraz, "İyi Parti ile HDP ittifak içinde olamaz. CHP, HDP ile ittifak kurmak isterse, İyi Parti böyle bir ittifakın içinde olmaz. Millet İttifakı'nın ve partimizin Genel Başkanı sayın Meral Akşener'nin HDP konusundaki tutumu bellidir. Biz vatandaşı kamplaştırmıyoruz. 84 milyonu yönetmeye talibiz. Kürdistan diye efelenen ağalar var ya, Irak’ın kuzeyini 5-6 yıldır konuşmuyor bu ülke. Ne var Irak’ın kuzeyinde? Ne oluyor Irak’ın kuzeyinde? Irak’ın kuzeyindeki özerk yönetim ile gelenlerin göndere çektiğiniz bayrağı ne? Ne o renkler ne?" açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...