Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2022 09:40 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 09:59

HDP'nin şantajına İyi Parti'den sert tepki: Cumhur İttifakı'na çalışıyorlar

Türkiye adım adım 2023 seçimlerine doğru giderken partilerden karşılıklı hamleler geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde söz sahibi olmak isteyen HDP'den 6’lı masaya yeni bir salvo daha geldi. HDP, aday olmaları halinde İyi Parti Lideri Meral Akşener'le Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a destek vermeyeceğini bir kez daha tekrarladı. HDP’nin bu açıklamasına sert tepki veren İyi Parti’den "HDP Cumhur İttifakı’na çalışıyor" çıkışı geldi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
HDP'nin şantajına İyi Parti'den sert tepki: Cumhur İttifakı'na çalışıyorlar
cumhurbaşkanlığı seçimi,seçim,2023 seçimleri,hdp,mansur yavaş,meral akşener

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine 1 yıldan az bir süre kaldı. 2023 seçimleri için süreç devam ederken tartışmaların dozu artmaya başladı.

Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ancak 6’lı masanın aday arayışı devam ediyor. Son zamanlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı öne çıksa da henüz bir isim üzerinde mutabakat sağlanabilmiş değil. 6’lı masa ilk etapta ortak aday çıkartmak istiyor. Ancak bu olmazsa her parti kendi adayıyla seçime gidebilir. İşte böyle bir durumda daha önce başbakan olacağını söyleyen Akşener ibreyi cumhurbaşkanlığına kırabilir. Öte yandan anketlerde hala Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi ilk sıralarda çıkıyor.

Ancak, Erdoğan’ın karşısına çıkacak adayın seçimi kazanması için, 6'lı masayı oluşturan partilerin dışında HDP’nin desteğini alması da şart görünüyor. Kilit bir noktada olduğunu değerlendiren HDP ise sürekli el yükseltiyor. Bu noktada HDP yönetimi sürekli olarak Akşener ve Yavaş’a sıcak bakmadığını dile getiriyor.

HDP'Lİ PİR: BOŞUNA BU İSİMLERİ PARLATMAYIN

Son olarak, HDP'nin eski Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir’den Akşener ve Yavaş’ın adaylığına itiraz geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Pir, "Kimse Mansur Yavaş’ı parlatmasın. Ne ona ne de Akşener’e HDP'lilerin vereceği oy yok" dedi.

POYRAZ: HDP CUMHUR İTTİFAKINA ÇALIŞIYOR

İyi Parti’den ise bu çıkışa cevap gecikmedi. Partinin Genel Sekreteri Uğur Poyraz, HDP'li Ziya Pir'e tepki gösterdi

CHP’nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ele alınması talebiyle yaptığı olağanüstü toplantıda HDP'nin AK Parti, MHP ve BBP ile birlikte hareket ederek toplantıya katılmadığını hatırlatan İyi Partili Poyraz, "Cumhur İttifakı’na çalışıyoruz demeniz yeterli. Takke düştü." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...