Tgrt Haber
27 Ocak 2022 10:12

"Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na İYİ Partili Ağıralioğlu’ndan tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerine İYİ Partili Ağıralioğlu’ndan sert yanıt geldi. TGRT Haber’de konuşan Ağıralioğlu, “Bunlar 90’lı yılların söylemidir. Türkiye teröre çok bedel ödedi. CHP'nin kafasında bir çözüm süreci yoktur” dedi.

"Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na İYİ Partili Ağıralioğlu’ndan tepki
Yavuz Ağıralioğlu,Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bu ülkeye demokrasi gelecekse yolu Diyarbakır’dan geçer” sözleri tartışmaya neden oldu. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine tepki İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’ndan geldi. TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programına katılan İYİ Partili Ağıralioğlu, Türkiye gündemine ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. 

BUNLAR 90’LI YILLARIN SÖYLEMİ 

“Türkiye’de tüm sorunların çözeceği yer milletimizin tecelligahı meclistir” diyen Ağıralioğlu, Türkiye’nin terörle mücadelede çok ağır bedeller ödendiğini belirterek  “Bu bedellerden ders çıkarmalıyız. AB parlamenterleri 90’lı yıllarda soluğu Diyarbakır’da alırdı. Burada Türkiye’nin tek sorunu buymuş gibi açıklamalar yaparlardı. Bu siyasi değerlendirmelerin içinde terör gibi bir bela ile mücadele ettiğimizi unutmamalıyız. Bu beladan istifade etmek isteyen yapılar, insanlar, guruplar var. Demek istediğim memleketi ayırmadan bir bütün olarak yönetmeliyiz. Bu tip merkezlerin kendilerini önemli hissetmek için söylemlerine ve baskılarına karşı çıkmalıyız” dedi.   

CHP’NİN KAFASINDA ÇÖZÜM SÜRECİ YOK 

Türkiye’de bizim onayımız geçmeden bu sistem ilerlemez diyen bir HDP olduğunun altını çizen Ağıralioğlu, HDP’nin kendini kilit hissettirecek “Yolu Diyarbakır’dan geçer” gibi baskısına dikkat etmek gerektiğini kaydetti. “Sözde Diyarbakır’dan geçmeyen demokrasi, Artvin’den, Yozgat’tan, İstanbul’dan geçiyor. Bu meseleyi bu eksende değerlendirmek lazım. Demokratlığımıza neden helal geliyor. Aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçlar alamayız. 1250 evladımızın şehit olduğu terör olaylarını hatırlatmak istedik. Yoksa CHP’nin kafasında bir çözüm süreci yoktur” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...