Tgrt Haber
22 May 2022 23:33 - Güncelleme : 23 May 2022 06:17

Kabine kritik başlıklarla toplanıyor: Mahkumların Kovid-19 izni uzayacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanıyor. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurusuna karşı Ankara'nın izleyeceği tutum en sıcak başlık olarak toplantıda ele alınacak. Konut ve gıdada fahiş fiyatlandırmaya karşı alınacak tedbirler ve cezaevinden Kovid-19 izni ile çıkan mahkumların durumu ile sığınmacıların gönüllü dönüşleri için atılacak adımlar masada olacak.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Sabah
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda ekonomi gündemde önemli bir tutacak.
cumhurbaşkanı erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda ekonomi gündemde önemli bir tutacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak. Toplantıda gündeme ilişkin önemli maddeler masaya yatıralacak.

HEYETLERİN ANKARA ZİYARETİ

NATO üyeliği başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya'dan Ankara'ya gelecek heyetlere karşı izlenecek tutum Kabine'de ele alınacak en sıcak konu olarak göze çarpıyor.

EKONOMİDE SON GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda ekonomi gündemde önemli bir tutacak. Enflasyonla, mücadele konut ve gıdada fahiş fiyat artışına karşı alınacak tedbirler ile denetimlerdeki son durum ilgili bakanlar tarafından kabine bilgilendirilecek.

3600 EK GÖSTERGE

Öğretmen, hemşire, polis ve din görevlilerinin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge de son dönemece girildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in gelinen aşamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşması bekleniyor.

KOVİD-19 İZNİ ELE ALINACAK

Açık cezaevi mahkumlarına verilen Kovid-19 izni 31 Mayıs'ta sona eriyor. İzinlerin yeniden uzatılması talebi Kabine'nin gündeminde olacak.

SIĞINMACILARI GÖNÜLLÜ DÖNÜŞÜ

Sığınmacıların ülkelerine gönüllü dönüşü için hazırlanan projelerdeki son durum masadaki bir diğer başlık. 1 milyon sığınmacının gönüllü geri dönüşü için yapılacak çalışmanın detayları Kabine'de ele alınacak.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU

Terör örgütü PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit operasyonu Ukrayna - Rusya savaşındaki gelişemeler de Kabine'de değerlendirilecek.

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 23 Mayıs 2022 14:51

SN CUMHURBASKANIMIZI COOOOOOOOOOOOOOOOOOOK SEVİYORUZ ALLAH BASIMIZDAN EKSİK ETMESİN SAYGILAR

Sonraki Haber Yükleniyor...