Tgrt Haber
31 Mart 2014 08:33

Kadir Topbaş zaferini ilan etti

Yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kadir Topbaş, milletin iradesine ipotek konulmasını asla kabul etmediğini söyledi.

Kadir Topbaş zaferini ilan etti
Kadir Topbaş,istanbul büyükşehir belediye başkanı,milletin iradesi,kadir topbaş kazandı,kadir topbaş'ın zarferi,Kadir Topbaş

Yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Bir "demokrasi yarışı"nı daha geride bıraktıklarını belirten Topbaş, hizmet aşkları ve sevdalarının, gayretli çalışmalarıyla devam edeceğini anlattı. İstanbul'un dünyadaki mücadelesinde ve iddiasında daima varlığını hissettireceğini ifade eden Topbaş, İstanbullular'a, parti teşkilatına, adaylığı konusunda da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Sonucun kendisine yeni ve büyük bir sorumluluk yüklediğini vurgulayan Topbaş, "İstanbullular 'Kadir ağabey' dediler. Böyle bir onuru, gururu yaşarken, hizmetlerimizi ardı arkası kesilmeden sürdüreceğiz" dedi. Hizmetlerini halkı kucaklayan, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla sürdüreceklerini belirten Topbaş, sandığın verdiği mesajın, herkesin anlayacağı dilden ortaya çıktığını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu farklı bir mesajdı. Milletimiz kendi iradesine ipotek konulmasını asla kabul etmedi ve sayın Başbakanımızın liderliğinin ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu. Milletimizin iradesine müdahaleyi asla kabul etmeyeceğini de biliyorduk. Milletimize güvenmiştik. Bu seçimin demokrasinin gelişmesinde yeni bir hamle olmasını diliyorum. Bu bir yarıştı. Bu yarışta kazanan demokrasi, İstanbul ve Türkiye oldu. Bu süreç içerisinde İstanbul'da olsun, Türkiye genelinde olsun, maksadını aşan birtakım söylemler veya arazide, sokakta, caddede, meydanda ortaya çıkan birtakım olumsuzluklar varsa bunları geride bırakmayı bilirsek, beraberce 77 milyon büyük bir ailenin bireyleri, bin yıllık bu topraklarda tarihi olan bir millet olarak, nasıl ki Çanakkale'de omuz omuza destan yazdıysak, Türkiye'yi yerel yönetimlerle birlikte geleceğe taşıyabiliriz. Buna gönülden inandığımı özellikle ifade etmek istiyorum. Sükuneti, suhuleti özellikle tavsiye ediyorum."
Topbaş, seçimlerde yeniden ve ilk defa seçilen belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine başarı diledi.
"Oyunların bozulduğunu gördük"
Yarınların farklı olması için kısır çekişmelerin bir tarafa bırakılmasını isteyen Topbaş, "Birilerinin bu ülkede manipülasyon yapma adına başlattıkları bütün oyunların nasıl bozulduğunu hep beraber gördük. İnanıyorum ki onlar da artık kendilerine gelecek, 'Neler yaptıysak fayda vermedi. Bu millet ezber bozdu' diyecek" ifadelerini kullandı.
Sonuçlar doğrultusunda diğer siyasi partilerin kendilerine çekidüzen vereceklerini ifade eden Topbaş, vatandaşların, demokratik hakkını kullanırken tüm partileri hizaya çekme gücü olduğunu söyledi.
Topbaş, "Bu seçimde bunu gördük. Büyük bir ders verdiler. İnşallah tüm siyasi partiler, kendine düşen dersleri çıkartır, ülkenin ali menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarak, birlikte hareket etmeyi başarabiliriz" diye konuştu.
Yarınların dünden ve bugünden çok daha farklı olacağını vurgulayan Topbaş, ülkeye model olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. Kadir Topbaş, "Bize oy versin veya vermesin tüm İstanbullular'a hizmet vermenin gururunu yaşayacağım" dedi.  
İstanbullular'ın kendisini üçüncü kez görevlendirdiğini ve tarihinde kolay yakalanmayacak bir sorumluluk aldığını anlatan Topbaş, büyük bir mesuliyete girdiğinin farkında olduğunu aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...