Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ocak 2019 19:44

Kalın'dan McGurk'a cevap: PKK propagandası yapıyorsun

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Washington Post'a yazdığı makalede "Türkiye Suriye konusunda güvenilir partner değil" diyen ABD’nin eski DAEŞ’le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk’e sert cevap verdi: PKK propagandası yapıyorsun.

Kalın'dan McGurk'a cevap: PKK propagandası yapıyorsun
ibrahim kalın

İbrahim Kalın Türkiye’yi suçlayan McGurk’un yazısıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullan: 

Analizin hatalı. Türkiye aleyhindeki suçlamalarınız tamamen saçmalık, sadece PKK propagandasının tekrarı. Türkiye, yüz binlerce Suriyeli Arap, Kürt, Asur ve başkalarının hayatını kurtardı. PKK'ya yeni bir hayat vermek istiyorsun. Olmayacak.

 

Kalın'dan McGurk'a cevap: PKK propagandası yapıyorsun

Trump’ın Suriye’den çekilme kararına tepki göstererek istifa eden Brett McGurk, Washington Post'a yazdığı makalede "Türkiye Suriye konusunda güvenilir partner değil" demişti.

 

Türkiye'nin Suriye'de, aralarında "aşırılık yanlılarının da bulunduğu muhalif gruplarına destek verdiğini" iddia eden McGurk, bu grupların çok küçük olduğunu, bu yüzden ABD'nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) alternatif olamayacağını ifade etti.

Ayrıca Türkiye'nin ABD'nin büyük desteği olmadan Suriye'de tek başına hareket etme yeteneğinde olmadığını ileri süren McGurk, halihazırda Türkiye'nin desteklediği silahlı muhaliflerin, şu anda SDG'nin bulunduğu Suriye'nin kuzeydoğusuna yerleştirilmesiyle ilgili görüşmelerin yürütüldüğünü iddia etmişti.

McGurk, "Bu tür adımların kaosa yol açacağını, aşırılığın yayılması için uygun ortamı oluşturacağını, binlerce Kürt'ü evinden edeceğini ve Suriyeli hıristiyanların hayatını riske atacağını" ileri sürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...