Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Mart 2016 15:57

Kalın'dan Rıza Sarraf açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rıza Zarrab (Rıza Sarraf) ile ilgili olarak 'Amerika'da bir yargıcın verdiği karardır, yürüyen bir süreçtir. Şu an bizim bununla ilgili farklı bir şey söylememiz uygun olmaz' dedi.

Kalın'dan Rıza Sarraf açıklaması
Kalın, Rıza Sarraf açıklaması,

Kalın'ın konuşmasından satır başları "Biz bugüne kadar 120 küsür ülkeden yaklaşık 37 bin kişiye ülkeye giriş yasağı koyduk. 3 binden fazla kişi ülkemizden sınır dışı edildi. Türkiye burada üzerine düşeni kararlı, kapsamlı bir şekilde yapmaktadır."
"Brüksel saldırısı ve bu tür saldırılardan sonra karşımıza sistematik olarak çıkan bir başka konu da Müslüman karşıtı duyguların tahrik edilmesi, siyasete alet edilmesi, İslamofobik söylemlerin güç kazanması. Bunu Brüksel saldırısından sonra yine gördük. Bu konularda siyasi liderlerin, dini liderlerin, toplum önderlerinin, basının, kanaat önderlerinin büyük bir siyasi sorumluluk içinde hareket etmesi gerekir çünkü Müslüman karşıtı söylemler sadece DAEŞ gibi, El Kaide gibi aşırı terör örgütlerinin elini güçlendirir, onlara malzeme sağlar."

PAKİSTAN SALDIRILARI

Lahor'da meydana gelen saldırıyı üstlenen grubun amaçlarının orada kutlama yapan Hristiyanlar olduğu şeklindeki açıklamaya atıfla, bu terör saldırısını tekrar en sert şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Müslüman, Hristiyan, Sünni, Şii olsun veya hangi etnik, dini gruptan, mezhepten olursa olsun masum insanların böyle katledilmesi asla ve asla kabul edilemez. Hele bu din adına İslam adına yapılıyorsa, şunu herkesin bilmesi gerekir ki bunun ne bizim dinimizde ne inancımızda ne kültürümüzde hiçbir karşılığı yoktur. Bu olsa olsa barbarlıktır, ondan öte bir şey değildir."

DEAŞ

DEAŞ belasından tüm dünya kurtulmalıdır

Gerekçesi ne olursa olsun, terörün meşru gösterilmesi kabul edilebilir değildir. DAEŞ terörünü besleyen en önemli unsur Suriye'de devam eden savaş. Suriye savaşı devam ettiği sürece terör örgütlerinin yayılması hızlanıyor. Biz nasıl DAEŞ terörünü kınıyorsak aynı şekilde PKK terörünün de aynı kararlılıkta kınanması, bunlara karşı somut adımların mutlaka atılması gerekir.

ERDOĞAN OBAMA İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Çok uluslu ve çok katılımlı bir ziyarettir. İki görüşme değildir. Sayın Obama ile böyle ikili görüşme yapılması için çalışılıyor. Görüşçek görüşmeyecek diye spekülasyonlar yapılıyor. Resmi açıklamaları itibar alın.

Cumhurbaşkanımızın ABD'de yoğun bir gündemi olacak. Bu ziyaret çerçevesinde Türkiye'de büyük yatırımı olan ABD'li işadamlarıyla bir araya gelecek.

Türk topluluklarının temsilcileriyle bir araya gelecek. Musevi cemaatinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

2 Nisan'da Diyanet Merkezi'nin açılışını gerçekleştireceğiz.

RIZA ZARRAB AÇIKLAMASI

Amerika'da bir yargıcın verdiği karardır, yürüyen bir süreçtir. Şu an bizim bununla ilgili farklı bir şey söylememiz uygun olmaz. Ne olacağını, hukuki bir süreç olması itibarıyla biz de buradan takip ediyoruz. Bize intikal eden doğrudan herhangi bir şey söz konusu değil."

 Bizim bildiğimiz ABD makamlarından böyle bir belge bilgi istenmedi. . Adalet Bakanlığına datayları sorabilirsiniz.

İSRAİL'İN UYARISI

İsrail'in vatandaşlarına yaptığı olağan bir uyarıdır. Bu geçici bir uygulamadır. karşılıklı taziyeler bildirilmiştir. hayatı askıya almak teröristleri sevindirir.

SURİYE'DE PYD KORİDORU İDDASI

DEAŞ bahanesi kullananlara tavrımız net. Şuan böyle bir durum söz konusu değil

Mısır zirveye Dışişleri bakanı düzeyinde aktılacak.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Etkin ve hızlı bir kakar verme yetkisi lazım. Hükümetin getireceği teklifi bizde izleyeceğiz.

Cumhurbaşkanı önerilerini dile getiriyor. Umarım başkanlık sistemi tartışmaları sağlıklı biçimde yürür. Sanki tek bir kişinin geceği gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Tarışmanın tek kişi üzüerinden yürümesi doğru değil.

KONSOLOSLAR SORUNU

Viyana Sözleşmesine göre konsolosluklar faliyetlerini rahat bir şekilde sürdürmektedir. Ama konsolosların TC'nin içişlerine karışıyor izlenimi oluşturan kaçınmalıdır  Bu ilişkiler de bu çerçevede yürümelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...