Tgrt Haber
08 May 2015 17:07

Kalkınma Bakanı açıkladı, 'Çözüm Süreci en büyük teşviktir'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çözüm Süreci'nin aynı zamanda refah ve kalkınma süreci olduğunu belirterek, "Süreç, en büyük teşviktir" dedi.

Kalkınma Bakanı açıkladı, 'Çözüm Süreci en büyük teşviktir'
kalkınma bakanı,çözüm süreci,

Bakan Yılmaz, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Mehmet Salim Ensarioğlu, Durdane Yalar, Ali İhsan Merdanoğlu, Netice Arslan, Mustafa Elgörmüş, Abbas Barış ve Alaattin Parlak ile Kulp ilçesini ziyaret etti.
İlçe girişinde kadınlar tarafından "Kulp seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılanan Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, Kaymakam Mehmet Maraşlı ile görüştü.
Bakan Yılmaz daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantı salonunda muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Eğitimin bölge için önemine değinen Yılmaz, gençlerin ve çocukların eğitimle geleceğe iyi hazırlanması gerektiğini söyledi. AK Parti hükümetinin 12 yılda bölgede önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini anlatan Yılmaz, "Güçlü bir hükümet olacak ki ağır meseleleri çözsün, zayıf hükümetleri çok gördü bu ülke" diye konuştu.
Zayıf hükümetlerin ne siyasi ne ekonomik meseleleri çözeceğini ne de dış dünyada ülkeyi güçlü şekilde temsil edebileceğini dile getiren Yılmaz, "AK Parti, 12 yılda bu kadar hizmet yaptı ise bunu istikrarıyla yaptı. Güçlü yönetimiyle yaptı. Diğer partilerin iktidara gelme gibi bir hedefleri de yok zaten. CHP'nin iktidara gelme hedefi var mı? Hayallerini çok zorluyorlar, Yüzde 35 oy almayı hedefliyorlar. Yani hayallerinin ulaştığı en uç nokta burası. O da zaten hayal. MHP ve HDP iktidar olabilir mi? Mümkün değil. Bunlar konuşurlar, fikirlerini söylerler, biz de zaten 'Herkes fikrini söylesin' diyoruz. Meclis'in içinde olur, dışında olur fark etmez fikirlerini söylerler. Başka da yaptıkları bir şey yok. Biz o yüzden diyoruz ki 'Onlar konuşur AK Parti yapar.' AK Parti güçlü olmadan bu işler olmaz."
Çözüm Süreci
"Çözüm Süreci'ni hızlı bir şekilde sonuca ulaştıralım ve bununla birlikte ekonomiyle kalkınmamızı geliştirelim" diyen Yılmaz, "Çözüm Süreci aynı zamanda refah ve kalkınma sürecidir. En büyük teşviktir. Çözüm sürecinin olduğu bir ortamda neden biz hayvancılığı daha fazla geliştirmeyelim ki? Allah'ın izniyle bunu yapacağız" ifadesini kullandı.
AK Parti'nin özgürlükler partisi olduğunu anlatan Yılmaz, "Kim ne derse desin birileri demokrasiden bahsediyorlar ama en küçük sese bile tahammül edemiyorlar. Birisi farklı bir fikir söylediğinde tepki gösterip, tahammül edemiyorlar. Nerede kaldı sizin demokrasiniz? Hani demokrat ve özgürlükçüydünüz? Niye farklılıklara tahammül edemiyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.  Bakan Yılmaz daha sonra milletvekili adayı Netice Arslan’ın seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. İlçedeki ipek ve iplik üretim tesisinde incelemelerde bulunan Yılmaz, ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi için desteklerinin her zaman süreceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...