Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2014 12:04

Kamer Genç'in 'Ekmeleddin' sınavı

Kamer Genç, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini telaffuz edemeyince İhsanoğlu'ndan 'Arkadaşımız' diye bahsetti.

Kamer Genç'in 'Ekmeleddin' sınavı
Cumhurbaşkanlığı, Kamer Genç, Cumhuriyet Halk Partisi, Tunceli, Tunceli Haberleri

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bu yıl 16.'sı düzenlenen Dut ve Peynir Festivali'ne katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında partisinin desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy isteyen Genç, Ekmeleddin ismini telaffuz edemedi. “Ekme” deyip devamını getiremeyen Kamer Genç, çatı adayın soyadını da ilk söylerken “İnsanoğlu” şeklinde telaffuz etti. Daha sonra “Sayın İhsanoğlu” diyerek düzelten Genç, konuşması esnasında isim telaffuz etmeyerek Ekmeleddin İhsanoğlu için 'Arkadaşımız' diye hitap etti.
Kamer Genç, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girerken biz diyoruz ki Cumhurbaşkanı tarafsız olması lazım. Bir parti mensubu olmaması lazım. CHP ile MHP uzun zaman uluslararası bir kişiliği olan bir Ekme İnsanoğlunu, sayın İhsanoğlu'nu aday belirlediler. Şimdi bana göre Cumhurbaşkanlığına en layık adam arkadaşımız. Çünkü hiçbir siyasi partiyle ilgisi yok, çünkü yalan söylemez, çünkü hırsızlık yapmaz, çünkü bu milletin birliğine beraberliği sağlayacak nitelikte birisi. Onun için sizlerden ricam, eğer ülkede birlik beraberlik bütünlüğü istiyorsanız, eğer Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin bütün halkı kucaklamasını istiyorsanız, bu Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu arkadaşı tercih etmeniz lazım. Aksi takdirde Türkiye kötü şartlara gidiyor" dedi. Genç, konuşmasının ardından ilçeden ayrıldı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...