Tgrt Haber
27 Eylül 2021 12:24

Azerbaycan'ın Karabağ zaferinin üzerinden 1 yıl geçti

Azerbaycan askerlerinin Karabağ ve civarındaki illeri Ermenistan işgalinden kurtarmak için operasyon başlatmasının üzerinden bir yıl geçti.

Azerbaycan'ın Karabağ zaferinin üzerinden 1 yıl geçti
Azerbaycan,Karabağ

Azerbaycan, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Demir Yumruk" diye nitelendirdiği karşı saldırı operasyonunu başlattı. Operasyonun ilerlemesi ile birlikte  "vatan savaşına" dönüşen bu operasyonda, Azerbaycan ordusu topraklarını kurtararak halkın 30 yıllık hasretine son verdi. Ermenistan işgalinde olan Azerbaycan topraklarının yapılan müzakere sürecinden sonuç alınmadı.

ALİYEV BİZZAT AÇIKLADI

Ermenistan ordusunun  27 Eylül 2020'de, saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı. Yoğun bombardıman sonucunda çok sayıda Azerbaycanlı sivil ve asker hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Aliyev'in emri ile Azerbaycan ordusu tüm cephe boyunca karşı saldırı başlattı. Operasyonun ilk gününde Azerbaycan 6 köy ile bazı stratejik yükseklikleri işgalden kurtardı. 44 gün süren operasyonları Cumhurbaşkanı Aliyev her gün bizzat ya sosyal paylaşım sitelerinden ya da halka hitap ederek duyurdu. 44 gün süren ve 10 Kasım 2020’de Ermenistan’ın yenilgisini kabul eden bildiriye imza atması ile birlikte sona eren operasyonlar için Azerbaycanlıların "Vatan Muharebesi" ifadelerini kullanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...