Tgrt Haber
17 Haziran 2022 13:20 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 13:56

Kemal Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’ sorusunda gözyaşlarını tutamadı: Oğlum beninle gurur duydu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında ‘Adalet Yürüyüşü’ kapsamında gelen soru sonrasında gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun ‘Babamla gurur duyuyorum’ cümlesine çok duygulandığını söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerine devam edemeyerek soruyu geçmek istedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’ sorusunda gözyaşlarını tutamadı: Oğlum beninle gurur duydu
Kemal Kılıçdaroğlu,adalet yürüyüşü

2017 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’larının durdurulması davasında tutuklama kararı çıkmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a yürüme kararı almıştı. ‘Adalet Yürüyüşü’ adını verdiği protesto gösterinde 450 km yol kateden Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü 25 gün sürdü. Aradan geçen 5 yıla rağmen Kılıçdaroğlu o dönem ile ilgili anıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamıyor.

KILIÇDAROĞLU’NU DUYGULANDIRAN ‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’ SORUSU

Katıldığı bir televizyon programında ‘Adalet Yürüyüşü’ sorusuna derin bir iç çeken Kılıçdaroğlu’nun kelimeleri ağzından güçlükle döküldü.  O dönemde aldığı kararın sıradan bir karar olmadığını ve kendisi için çok duygulandıran bir konu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu toplumun adalete ihtiyacı var, birlikte yaşamaya ihtiyacı var, baskıya değil teröre değil şiddete değil, bu ülkenin kardeşliğe, bir arada olmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“YATACAK YERİ ZOR BULDUM”

Gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü öncesinde protestoyu tek başına yapacağını söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

İlk yürüyüş akşam, Ankara'ya henüz çıkmamıştık. Yatacak yeri bile zor buldum, eve gitmemi istediler gitmedim. 'Hayır' dedim yürüyüşe başladık, artık devam edeceğiz. İstanbul’a geldiğimde milyonlar vardı ve yanımda oğlum vardı. Gazeteciler ona soruyorlardı 'Babamla gurur duyuyorum' dedi.

“BUNU ATLAYALIM İSTERSENİZ”

Konuşmakta zorluk çeken ve gözleri dolan CHP lideri programın sunucusu İsmail Küçükkaya'ya dönerek "Bunu atlayalım isterseniz" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...