Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Şubat 2022 19:25

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada aday olacağını ağzından kaçırdı. Erken seçim taleplerini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın” ifadesini kullandı.

Adaylık için 'Millet İttifakı'nı işaret eden Kılıçdaroğlu bu sefer net konuştu.
Adaylık için 'Millet İttifakı'nı işaret eden Kılıçdaroğlu bu sefer net konuştu.

Daha önce “Millet İttifakı kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olurum” diyen Kemal Kılıçdaroğlu bu kez net konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağı iddiasını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını ise yineleyerek çarpıcı bir çıkışta bulundu.

“ERDOĞAN KARŞIMA ÇIKSIN”

Sözlerinin devamında adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, Onu sandıkta göndereyim. Siyasi olarak çağrım budur. Halkın zamanında seçimi bekleyecek hali kalmadı. Hemen erken seçim kararı alınmalı ve Erdoğan sandıkta gönderilmelidir” ifadelerini kullandı.

“ADAY OLAMAYACAĞIMI KİM SÖYLEDİ”

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe üzerinde konuşurken AK Parti vekillerinin "cumhurbaşkanı adaylığını" kastederek, "Aday ol, aday olabilecek misin?" diye laf attığı Kılıçdaroğlu, "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?" çıkışı yapmıştı. Kılıçdaroğlu’nun çıkışı sonrası CHP’li vekiller uzun süre ayakta alkışlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...