Tgrt Haber
13 May 2022 17:25 - Güncelleme : 13 May 2022 17:35

Kemal Kılıçdaroğlu SADAT'ın kapısına dayandı: Seçim güvenliği uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT'ın merkezine gitti ancak kapı açılmadı. Seçim güvenliğinden endişe duyduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, milyonlarca Suriyelinin Türkiye'ye gelmesinde en büyük sorumluluğun SADAT'a ait olduğunu söyledi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
SADAT, emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve 23 emekli subay-astsubay tarafından kuruldu.
SADAT, emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve 23 emekli subay-astsubay tarafından kuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT'ın genel merkezine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu seçim güvenliği ile ilgili endişelerini dile getirdi.

KİMLERE HİZMET EDİYOR

CHP İl Başkanlığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürpriz ziyaretini "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu SADAT’ta. Herkes müsterih olsun, seçim güvenli bir şekilde yapılacak!" diye duyurdu.

CHP'li Engin Altay kapı önünde yaptığı açıklamasında "Buranın yetkilisiyle görüşmek istediğimizi Genel Başkanımızın bir çay içmek istediğini söyledik ama görünürde kimse yok. SADAT kimlere hizmet ediyor diye sormaya geldik." dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ÖNEMLİDİR

Görevlilerin kapıyı açmaması üzerin Kılıçdaroğlu bina önünde basın açıklaması açıklama yaparak şunları söyledi:

Türkiye asla paramiliter kuruluşlara teslim edilmeyecek. Seçim güvenliği önemlidir. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, suikast. Türkiye’de milyonlarca insan varsa ve Suriye’den gelmişlerse bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT’tır.

SORUMLUSU SADAT'TIR

CHP demokratik yollarla seçimin yapılması için çaba gösterecek? SADAT gibi kuruluşlar seçimin güvenliğini sarsacak bir durum olursa sorumlusu SADAT'tır. Biz korkacak kişiler değiliz. Korkanlar kapıları açmayanlardır. Basına bu olayı vermek istemedik. Sağlıklı bir şekilde bilgi almak istedik.

SADAT NEDİR?

SADAT, 28 Şubat 2012 tarihinde emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve 23 emekli subay-astsubay tarafından kuruldu. Şirketin kuruluş içeriğinde, uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi tanımlar yer alıyor.

Savunma Danışmanlık’ın kısaltması olarak kullanılan ‘SADAT’ın Arapçada ‘seyitler’ anlamına geldiği için bu ismi seçtikleri iddia ediliyor. Eski bir Özel Harp subayı olan Adnan Tanrıverdi, 28 Şubat döneminde ‘kadrosuzluk’ gerekçesiyle emekli edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...