Tgrt Haber
10 May 2022 14:18 - Güncelleme : 10 May 2022 15:00

CHP'ye yakın isimden çarpıcı tespit: Kılıçdaroğlu 6'lı masaya adını koydu bekliyor

Seçimler yaklaştıkça muhalefette Cumhurbaşkanlığı adayı yarışı alevlendi. İmamoğlu’nun Karadeniz turu Kılıçdaroğlu ile girdiği adaylık yarışı iddialarını güçlendirdi. İmamoğlu, davet ettiği gazeteciler konusunda eleştirilere gösterdiği tepki nedeniyle parti tabanında rahatsızlığa neden olsa da hala ismi gündemde. "Ya benimle olun, ya da yolumdan çekilin" sözleriyle güçlü bir sinyal veren Kılıçdaroğlu'nun danışmanı araştırmacı İbrahim Uslu ise çarpıcı bir tespitte bulundu...

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
chp,kılıçdaroğlu,ekrem imamoğlu,seçimler
Hilmi Daşdemir, anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça rekabet sadece Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında yaşanmıyor. Adayını belirlemeyen muhalefette de de gerilim giderekyükseliyor. Türkiye bir süredir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yarışına tanık oluyor. İmamoğlu’nun Karadeniz turuna çıkması bu rekabeti iyice belirgin hale getirdi. Muhalefetin tabanında rahatsızlık uyandıran Karadeniz turunda İmamoğlu, davet ettiği gazetecilerden dolayı eleştirildi. Muhalefette bu tartışmalar yaşanırken iktidar ise göçmenler konusunda zor günler yaşıyor.

TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programına katılan Kamuoyu Araştırmacısı İbrahim Uslu ile Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir çarpıcı tespitlerde bulundular. 

ERDOĞAN ÖNDE, İMAMOĞLU YIPRANDI

Hilmi Daşdemir, İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışının bittiğini söylemek için henüz erken olduğunu ancak Karadeniz gezisiyle başlayan tartışmaların İmamoğlu’na zarar verdiğini söyledi. Daşdemir şöyle konuştu:

“Nagehan Alçı liberal görüş sahip bir gazeteci. Kılıçdaroğlu belgeselinde de övgüleri vardı. CHP tabanından bu denli eleştirilmesi anlaşılır değil. Tüm dünyayı kucaklayacağız diyen demokratik bir yaklaşımları olmadığını gördük.”

Millet İttifakı adayının Kılıçdaroğlu olacağını belirten Daşdemir, “Kazanma ihtimali var. Şu anki anketlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önde çıkıyor.  Adaylar açıklandıktan sonra yapılan anketlerden daha doğru veriler edilecektir. Hala Erdoğan’ın toplumda ciddi bir karşılığı var” dedi.

Kamuoyu Araştırmacısı ve Danışman İbrahim Uslu ise Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bu tartışmaların etkisinin kalmayacağını belirtti. “Seçimin çok sert bir matematiği vardır” diyen Uslu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin şansı en yüksekse onun belirlenmesi konusunda muhalefetin bir kriter ortaya koyduğuna dikkat çekti. “Bu tür olayları hiçbir siyasetçi yaşamak istemez” diyen Uslu, “Önemli olan bu krizlerin bir yıl içinde telafi edilip edilmeyeceğidir. Pek çok siyasetçi yol kazalarıyla karşılaşır. Sonrasında yaptıklarıyla telafi eder” ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU MASADA DA PARTİDE DE RAKİP İSTEMİYOR

Kılıçdaroğlu, genel başkan olması nedeniyle daha avantajlı olduğunu belirten Uslu, bu yarışta olduğunu söylediği sürece başka bir ismin şansının azaldığını belirtti. Uslu, Kılıçdaroğlu’nun 6'lı masaya adını koyduğunu ve ortak kanaati beklediğini vurgulayarak "Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda ne parti içinde ne de masada bir yarış yarış istemiyor" dedi.

Uslu şöyle konuştu: 

CHP'ye yakın isimden çarpıcı tespit: Kılıçdaroğlu 6'lı masaya adını koydu bekliyor

“Rekabeti her zaman yıkıcı buldu Kıçdaroğlu. Akşener de kendisinin aday olmayacağını açıkladı. Masada bir rekabet yok. CHP içinde İmamoğlu’na karşı bir rahatsızlık varsa bunun nedeni rekabetin alevlendirmesinden kaynaklanıyor. İstanbul’da bir uzlaşı adayı olarak seçildi, hırçın aday olmanız parti tabanlarını rahatsız edebilir. Tabandaki ittifakların kalıcı olduğunu sanıyorlar. Kim aday değil kimlerin adayı olunacağı önemli. Kılıçdaroğlu yetkiyi masaya devretti. Masa bence süreci gözlüyor. Resmi seçim takvimine kadar bu konuyu bıraktılar. Net tabloyu görmek istiyorlar. Adaylar değil ittifaklar önemli.”

CHP'ye yakın isimden çarpıcı tespit: Kılıçdaroğlu 6'lı masaya adını koydu bekliyor

GÖÇMEN MESELESİ BELİRLEYİCİ 

Sığınmacı sorununun oylara çok fazla etki edebileceğini belirten Uslu, “Avrupa’da merkez sağ göçmen nedeniyle arttı. Biz bunu tartışmakta geç kaldık. Ulusal bir meseleye döndü. Suriye’nin dışında çok farklı ülkelerden göçmen gelmesi ve sokaklarda görünür olmaları işi büyüttü. Cin şişeden çıktı. Seçmen davranışını etkileyecek iki majör faktör var: Göçmenler ve ekonomi” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında söylediği "Ya benimle olun, ya da yolumdan çekilin" sözleri adaylığını koyacağı şeklinde yorumlanmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...