Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2014 15:53

Kılıçdaroğlu, 'Her türlü darbeye karşıyız'

Kılıçdaroğlu, 'Her türlü darbeye karşıyız. Hükümete bir darbe yapılıyorsa gelip bize söylesinler. Emin olun önce ben itiraz edeceğim' dedi.

Kılıçdaroğlu, 'Her türlü darbeye karşıyız'
chp lideri, kemal kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, Her türlü darbeye karşıyız,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümetin kendisine karşı şantaj yapıldığı yönündeki iddialarına ilişkin, "Her türlü darbeye karşıyız. Hükümete bir darbe yapılıyorsa gelip bize söylesinler, 'şu darbe yapıldı'. Emin olun önce ben itiraz edeceğim. Emin olun önce ben diyeceğim ki; biz bu darbeye karşıyız" dedi. Kılıçdaroğlu, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Konya'da, Birlik Parkı'nda partililerce karşılandı. Daha sonra Konya Sanayi Odası'na (KSO) geçen Kılıçdaroğlu, KSO Başkanı Memiş Kütükcü'yü makamında ziyaret etti.
"12 Eylül darbe hukukunu değiştirmezseniz anayasayı değiştirseniz de bir şey olmaz, darbe hukukunu değiştirmeniz lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "Getirsinler darbe hukukunu değiştirelim. Türkiye darbe hukukundan çok çekti. Siyaseti demokratik kılmazsanız, ülkeye demokrasi gelmezse herkes duysun, dünyaya yeniden bakıyoruz, hiç kimseyi ayrıştırmadan bakıyoruz. Hiç kimseyi farklılaştırmak istemiyoruz. Herkesin düşüncesine saygı gösteriyoruz. Demokrasiyi bu ülkeye getiren bir siyasi partinin genel başkanı olarak söylüyorum. Bu demokrasi üçüncü sınıf demokrasidir, biz bunu kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu. Huzurlu bir Türkiye inşa etmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Kendi içinde kavga eden bir siyaseti istemiyoruz. Siyaset, ülkenin başarısı için yarışmalı; siyaset, yolsuzluktan beslenmemeli. Siyaset, kurumsal olarak ahlaki temeller üzerine inşa edilmeli. İngiltere’de hızlı giden bir bakana, trafik polisi ceza kesiyor mu, kesiyor. O trafik polisinin başına bir şey geliyor mu, hayır! Tam tersine adam, ‘ben görevimi yaptım’ diyor. ‘Hız sınırı var, geçersen ceza yazarım’ diyor. Yasa bunu öngörüyor. Bizde bu mümkün mü, ne mümkünü efendim! Trafik polisi vallahi Fizan'a sürülür. O nedenle biz yeni bir anlayışı egemen kılmalıyız. Hoşgörüyü egemen kılmalıyız. Hoşgörüyü önce siyasetçi gönlünde, yüreğinde taşımalı. Eleştiriye tahammül etmeli siyasetçi… Biz bunu yaparsak, emin olun bu ülkede huzuru sağlarız." Kılıçdaroğlu, gazetecilerin "Sayın Başbakanın açıklamaları var, cemaatin şantaj yaptığına dair. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Şantaj yaptı demek yetmiyor, neyi yaptıysa açıklasın" şeklinde yanıt verdi.
"Bakın Hükümet diyor ki; 'bize darbe yapıldı, bize karşı.' Yine CHP’nin Genel Başkanı olarak söylüyorum" diyerek açıklamalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Her türlü darbeye karşıyız. Hükümete bir darbe yapılıyorsa gelip bize söylesinler, 'şu darbe yapıldı'. Emin olun önce ben itiraz edeceğim. Emin olun önce ben diyeceğim ki; biz bu darbeye karşıyız. Siyaset kurumuna birisinin vesayet kurmasını istemeyiz. O ayrı bir şey. Hiçbir siyasi iktidar, hiçbir siyasal parti, hiçbir siyasal organ, hiçbir kurum şantaja boyun eğmemeli, onu da söyleyeyim. Şantaj olmaz, doğru olmaz. Şimdi Sanayi Odasındayız. Sayın Başkan, benim size şantaj yapma hakkım var mı? Olur mu, olmaz? Olursa en başta siz itiraz edersiniz, ben de itiraz ederim. Hiç kimsenin, demokratik bir kurumu, bir sivil toplum örgütünü şantajla yolundan çevirmesi, şantaj kurarak doğruları yapmasına engel olmasını sağlamamalı... Biz her türlü şantaja karşıyız." "Suriye’deki fotoğraflarla ilgili özellikle Hükümet cephesinden eleştiriler var, CHP’den şu saate kadar bir açıklama gelmediğiyle ilgili" şeklindeki bir başka soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’deki vahşeti kınadıklarını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun bu konuda açıklama yaptığını vurguladı.
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün parti sözcümüz açıklama yapacak. Vahşeti kim yaparsa yapsın, Esed mi yapıyor, karşı taraf mı yapıyor, hepsini şiddetle kınıyoruz. Suriye’de kan akmasını istemiyoruz. Suriye’nin iç işlerine Türkiye’nin müdahale etmesini istemiyoruz. Suriye’ye barışın gelmesini istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Esed rejiminin kendi halkına bomba yağdırması, işkence yapması affedilecek, savunulacak bir tutum değildir. Bunun şiddetle kınanması gerektiğini defalarca, defalarca söyledik. Bir kez daha Konya Sanayi Odası’nda söylüyorum. Ne söyleyeyim ben başka?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...