Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2014 15:21

Kılıçdaroğlu, 'Öz'ün açıklamalarına itibar edeceğiz'

Kılıçdaroğlu, Zekeriya Öz'ün açıklamalarına ilişkin, 'Sayın başbakan bizi tatmin eden bir açıklama yapmadığı sürece Öz'ün açıklamalarına itibar edeceğiz' dedi.

Kılıçdaroğlu, 'Öz'ün açıklamalarına itibar edeceğiz'
chp lideri, kemal kılıçdaroğlu, Öz'ün açıklamalarına itibar edeceğiz,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "CHP Bursa Aday Tanıtım Töreni"nin ardından Botanik Park'taki bir restoranda İskender kebabı yedi. Gazetecilerin, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün açıklamalarını anımsatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Zekeriya Öz uzun yıllar, devlet hizmeti görmüş, devlete hizmet vermiş birisi. Yalan söylemesine gerek yok. Eğer, 'Beni başbakan tehdit etti, 2 kişi gönderdi' diyorsa büyük olasılıkla doğrudur. Sayın başbakan bizi tatmin eden bir açıklama yapmadığı sürece Öz'ün açıklamalarına itibar edeceğiz. Çünkü gönderdiğini söylediği kişilerden birisi Türkiye'de ombudsman olarak kabul edilen birisi, o makamda oturuyor. Ve bu konuda gazetecilerin sorularına ısrarla yanıt vermiyor. Bu gerçeği de herkesin bilmesi lazım" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin sorulması üzerine, "Yarın görüşeceğiz,. Kendisini dinleyeceğim" değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, partisince Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında da konuştu. İzmir merkezli operasyona da değinen Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'a dönerek, "Kayınbirader miydi o Sayın Haluk Koç? Aranan ve kaçan kayınbirader. Babalar, oğullar diyorduk şimdi başka çeteler ortaya çıktı. Bir de kayınbirader. Bacanak mı? Vallahi kayınbirader mi bacanak mı biz de şaşırdık" dedi. Bundan 6 ay önce Başbakan Erdoğan için diktatör kelimesini kullanmasının, bazı çevrelerce eleştirildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Bakınız bugün Türkiye'nin herhangi bir yerinde 1 metrekare arazi kiralanacaksa Recep Tayyip Erdoğan'dan izin almak gerekiyor. Böyle bir demokrasiyi hangi ülke düşünebilir? 1 metrekarelik yer, ister kiralayın, ister satın. Gidilecek Ankara'ya, Ankara'dan izin alınacak. Böyle bir demokrasi olabilir mi? Yolsuzluğun kaynağı budur işte. Sayıştay raporları gelmiyor Meclis'e. Neden? Yolsuzluklar ortaya çıkmasın diye. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz daha büyük yolsuzluk olayları çıkacak ortaya. Gazeteler yazıyor, '86 milyar avroluk yolsuzluk var' diyorlar. Biz de çarptık Türk lirası değerini bulduk; 247 milyar lira yapıyor. Dün hükümet sözcüsü diyor ki 'Nereden çıkardınız bu afaki rakamı?' Ben gazetelerden okuyorum. Bu rakamın gerçek değerini kim bilir? Hırsız bilir. Benimki afaki ise sen açıkla kardeşim. Hem malı götüreceksin hem diyeceksiniz ki 'Bu rakam şöyle böyle.' Daha büyüğünü götürmüşsün ben biliyorum. Çık o zaman açıkla. Açıklayabilir mi? Açıklayamaz. Efendim diyorlar ki 'Bize kumpas kuruldu. Tam seçimlere 3 ay kaldı, siz yolsuzluk soruşturması açtınız.' Ya 14 ay önce başlamış, 14 ay. İhbar mektubu gitmiş. Hem Cumhurbaşkanı'na gitmiş hem Maliye Bakanlığına hem savcıya. Savcı ne yapacak? Soruşturma açacak. Bunlara Müslüman denir mi denmez mi ben bilmem, onu Rabbim bilir. Şunu söyleyelim; Türkiye değişim istiyor, yeni bir iktidar istiyor, temiz bir iktidar istiyor, halka hesap veren bir iktidar istiyor. Türkiye'de bunun için çalışacağız, 'Herkesin bir işi olsun, aşı olsun' diyeceğiz. Kimse gelecek kaygısı taşımasın istiyoruz." Kılıçdaroğlu, bir partilinin "Ergenekon'dan da bahset" diye seslenmesi üzerine, özel yetkili mahkemelerin siyasal iktidarın sopası olarak kullanılan mahkemeler olduğunu ileri sürerek, bunu yıllardır söylediklerini vurguladı. Bu mahkemelerin verdikleri kararların doğru olmadığını söylediklerini, 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesi yayınladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Dedik ki; CHP iktidarında özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız ve buradaki davaları yeniden başlatacağız. Şimdi, yolsuzluk dosyalarını kapatmak için -unutmayın bunu, bu tuzağa düşmeyin- buraya balıklama atladılar. Hiç endişe etmeyin. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında adaleti sağlayacağız. Biz kim olursa olsun, hangi düşünceden olursa olsun, bütün mazlumların yanında olacağız. Bize oy versin vermesin, hiçbir vatandaşımızı 'Niye bize oy vermedin?' diye suçlamayacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...