Tgrt Haber
05 Şubat 2022 13:05

Kemal Kılıçdaroğlu seçim için tarih verdi: ‘Erdoğan kışın seçim yapmaz’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında erken seçim için tarih verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kışın seçim yapmayı tercih etmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, seçimlerin sonbaharda yapılacağını öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayın programında konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kar yağışı sırasında büyükelçi ile balıkçı da buluşmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Ne yapacaktı dozerde mi duracaktı" dedi. Millet İttifakı’nda çatlak var mı? sorusuna da cevap veren Kılıçdaroğlu "Kimse birbirine mahkum değildir" ifadesini kullandı. Ayrıca Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, kışın seçim yapmaz” diyerek seçimler için sonbaharı işaret etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki kar yağışı döneminde İBB Başkanı İmamoğlu’nun balıkçıda büyükelçi ile buluşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İMAMOĞLU DOZERİN BAŞINDA MI DURACAKTI?"

Her kar yağışından sonra kentte olağanüstü bir durumun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, daha önceden verilmiş bir söz olduğu için büyükelçi ile buluştuğunu söyledi. İmamoğlu’nun yemeğe katılmasından haberdar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Elbette haberim vardı. Ekrem bey önemli kararlar alırken doğal olarak genel başkana bilgi verir bize, bizde o bilgiyi alırız tabi, Kaldı ki Ekrem bey gidip dozerin başında mı duracaktı. Hayır, yönetecek orayı, zaten yönetiyor.

Kılıçdaroğlu gündemde yer alan ittifakta çatlak olduğu iddialarına ilişkin de konuştu.

MİLLET İTTİFAK’I ÇATLIYOR MU?

‘Millet İttifakı’nda çatlak var mı?’ sorusuna Kılıçdaroğlu, “Kimse kimseye mahkum veya mecbur değildir” diyerek cevap verdi.

İttifakı oluşturan bileşenlerin kendi özgür iradeleriyle hareket ettiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “ ‘Biz birbirimize mahkumuz’ yolundan, yani o çerçevede bir birliktelik denirse bu yanlış bir şey olur” diye konuştu.

SEÇİM İÇİN SONBAHARI İŞARET ETTİ

Seçimlerle ilgili de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim için tarih verdi. “Erdoğan, sonbaharda seçim yapmaz” diyen Kılıçdaroğlu, seçimin sonbaharda olacağına işaret etti. Kılıçdaroğlu erken seçime ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Sonbaharda bir seçim olabilir diye düşündüm. Sonbaharda yeni taban fiyatları açıklanacak vs, kıştan çıkarken bir seçimin hele kara kıştan çıkarken bir seçimi tercih etmez Erdoğan. Sonbaharda bir seçim yapma ihtimali, yüksek taban fiyatlar vererek bunu yapmak isteyebilir. Ama dediğim gibi sonuçta tercih kendisine ait. Sandık milletin önüne gelecek. Şu çağrıyı yaptım vatandaşlarıma sağduyulu olun, soğukkanlı olun.

"HANGİ FARKLA KAZANACAĞIMI AÇIKLAMAYAYIM"

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ‘Bugün seçim olsa kazanır mısınız?’ sorusunu cevaplayan ve adaylık sinyali veren İmamoğlu, "Bugün ben hangi farkla kazanabileceğimi açıklamayayım" dedi.

Seçimi aynı farkla kazanmanın kendisini üzeceğini söyleyen İmamoğlu, “Çünkü ben onun çok daha üstünde oy alacağımızı görüyorum. Açık ve net. Bugün ben hangi farkla kazanabileceğimi İstanbul’da açıklarsam çok kafaları önlerine eğilir. Açıklama yapıp da manipüle etmek istemiyorum. Bir de bir fark söylesem yarın daha fazla saldıracaklar. Zannediyorlar saldırdıkça farkı kapatacağız. Hayır, saldırdıkça fark açılıyor. Anlatamadığım için aradaki fark tahminimi söylemeyeceğim” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...