Tgrt Haber
12 Nisan 2014 09:47

Kılıçdaroğlu şikayetçi olmayacak

Kılıçdaroğlu, Meclis'te kendisine yumruklu saldırıda bulunan Orhan Ö hakkında şikayette bulunmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu şikayetçi olmayacak
kemal kılıçdaroğlu, şikayetçi olmayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yumruklu saldırıda bulunan Orhan Ö'nün annesinin, "Oğlumdan şikayetçi olma" çağrısı yaptığını belirterek, "Ben, o çağrıya uydum ama sonuçta kamu davası yürüyecektir" dedi. CHP Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Al Jazeera Türk'e açıklamalarda bulunduğu belirtildi.
Açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, kendisine TBMM'de düzenlenen saldırının soruşturmasının kamu davası üzerinden yürümesini uygun bulduğunu belirterek, "Annesinin bana bir çağrısı var, 'Oğlumdan şikayetçi olma' diye bir çağrı yaptı. Ben, o çağrıya uydum ama sonuçta kamu davası yürüyecektir. Çocuktan çok azmettirenleri bilmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor. Arka planı öne çıkarmazsanız bu sıradan bir saldırı olarak görülecektir, bunun arka planının olması lazım. İlişki kurduğu, görüştüğü kişiler, telefon konuşmalarının hepsinin araştırılması gerekiyor. Avukatlarımız, milletvekillerimiz yakından izliyor. Önümüzdeki süreç içinde pek çok ayrıntı gündeme gelebilir" dedi. Kılıçdaroğlu, saldırının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Geçmiş olsun" telefonu açtığını, görüşmede özel bir konu işlenmediğini, kendisinin de teşekkür ettiğini aktardı.
Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığından çok, seçilecek cumhurbaşkanının nasıl biri olması gerektiğine kilitlenilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, toplumun büyük bir kesiminin kabul edeceği temiz, dürüst, dünyayı, dengeleri iyi bilen, yurttaşına sempati gösteren, herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı istediklerini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'da bu özellikler var mı, yok mu? Erdoğan'da bu özelliklerin olmadığını ben de kendisi de biliyor. Cumhurbaşkanlığı farklı bir şey, bir partinin genel başkanı seçilmiyor. Ülkeyi yönetecek, kurumlar arasında diyaloğu sağlayacak, ülkeyi hem içeride hem dışarıda temsil edebilecek bir insan arıyoruz. 76 milyon yurttaştan herkes, 'Bu benim Cumhurbaşkanım' diyebilmeli. Biz, böyle bir profil istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  
Cumhurbaşkanlığı için Türkiye'de çok sayıda isim olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, bugünden isim açıklamanın doğru olmadığını söyledi. Siyasi kimliği çok öne çıkmış birinin cumhurbaşkanı adayı olmasını doğru bulmadıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Belli isimleri tartıyoruz, düşünüyoruz. Bunlar olabilir mi, olamaz mı diye. Daha bu kişilerin hiçbiriyle bir bağlantı kurmadık. Ayrıca dediğim gibi, hangi siyasi görüşten olursa olsun bilgisiyle birikimiyle davranışıyla hepimizin ortak adayı gibi ortaya çıkmalıdır" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...