Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Nisan 2014 16:53

Kılıçdaroğlu, 'Ulusal egemenlik oy sayısına bağlı değildir'

Kılıçdaroğlu, '(Sandıktan çıktım ne istersem yaparım) anlayışı, ulusal egemenlik kavramıyla bağdaşmaz' dedi.

Kılıçdaroğlu, 'Ulusal egemenlik oy sayısına bağlı değildir'
kemal kılıçdaroğlu, chp lideri, chp genel başkanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "(Sandıktan çıktım ne istersem yaparım) anlayışı, ulusal egemenlik kavramıyla bağdaşmaz. Çünkü ulusal egemenlik, sandıktan çıkan oy sayısına bağlı bir kavram değildir. Egemenlik en son ferdine kadar bütün ulusundur" dedi. Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, cumhuriyetin, bütün dünyaya bir bayram hediye edecek kadar ufku geniş, ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen ve saygı duyan devrimci kadroların ve ruhun eseri olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal’e atıfla söylemek isterim ki ulusal egemenliğin ışığı karşısında zincirler erimiş, taç ve tahtlar batmış ve yok olmuştur" diye konuştu.
Cumhuriyeti kuran devrimci kadroların ulusal egemenlik kavramıyla neyi ifade ettiklerini iyi anlamak gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, günümüzde bu kavramı çarpıtarak bir dikta rejimi kurmaya kalkışanların, öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün, 7 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir’de yaptığı konuşmayı iyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün, "Milli emeller, milli irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil bütün millet fertlerinin arzularının, emellerinin bileşkesinden ibarettir" sözlerini anımsattı.  Bir halkın var olma mücadelesini bağımsızlıkla taçlandırmış Meclis'in fikri hür, vicdanı hür üyelerinin bugün de zorlu bir mücadele içine girdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu zorlu mücadelenin halkın egemenliğini yansıtan gerçek bir demokrasi ve özgürlüklerle taçlanacağından eminim" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...