Tgrt Haber
19 Kasım 2021 06:26

Kılıçdaroğlu ve Akşener 'erken seçim' dedi! AK Parti'den cevap geldi

AK Parti’den CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in erken seçim talebine cevap geldi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener 'erken seçim' dedi! AK Parti'den cevap geldi
ak parti,seçim,erken seçim,CHP,iyi parti

 AK Parti’den ​Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim talebine cevap geldi. Cahit Özkan “2018’den sonra 6 kez seçimi gündeme getirdiler. Milletimize şikâyet ediyoruz” diye konuştu. Bülent Turan böyle bir gündemleri olmadığını söyledi.

"ERKEN SEÇİM GİBİ BİR GÜNDEM YOK"

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan: Türkiye’nin erken seçim gibi bir gündemi yok. Seçimler zamanında yapılacak. Türkiye, size rağmen, önündeki tüm engelleri aşma iradesine ve kararlılığına sahip. Bu gündeminizin hiç kimseye faydası yok.

"MİLLETİMİZE ŞİKAYET EDİYORUZ"

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan: Türkiye düşmanlarına ‘dostlarımız’ diyerek seçimi kazanacaklarına asla inanmıyorlar, niye seçimi gündeme getiriyorlar? Anayasa’ya göre seçim demek bir mutabakattır, sözleşmedir. 2018 seçimlerinden sonra tam 6 kez seçimi gündeme getirmiş olan ittifak, milletimizi dar boğaza itme gayretinden başka hiçbir anlayışa sahip değildir. Milletimize şikâyet ediyoruz.

AK Parti Adalet Komisyonu Başkan Vekili Ramazan Can: Onlar sürekli çağrı yapıyor. Memleketi güya ‘Yönetilemiyor, seçime gidilmesi gerekiyor’ gibi göstermeye çalışıyorlar. Biz gündemimize hâkimiz, yatırımlara devam ediyoruz. Ekonomiyle ilgili de dar kesimleri rahatlatmak için ciddi çalışmalarımız var.

AK Parti Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya: Erken seçim, erken seçim... Anayasa değişikliği yapıldı. Erken seçime yürütme organı Cumhurbaşkanı ve yasama organı Meclis karar verebilir. Varsa güçleri 360’ı bulsunlar. Bu sistemin en önemli özelliği istikrardır. Beş yılda bir seçim yapılacak. Erken seçimi kararı almak milletin bize beş yıl vermiş olduğu cumhurbaşkanlığı görev süresini ortadan kaldırmak demektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...