Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ağustos 2022 08:22 - Güncelleme : 20 Ağustos 2022 09:11

Kılıçdaroğlu İngiliz BBC’ye konuştu: S-400'ü kime kullanacağız

İngiliz kuruluşu BBC Türkçe’ye konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yine Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemini hedef aldı. Kılıçdaroğlu, "Gittiler S-400 aldılar. Şu soruyu sordum, kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan’a karşı mı kullanacaksınız? NATO ittifakı içinde. Suriye’ye karşı mı kullanacaksınız? Orası da çok daha güçlü Ruslar var. İran’a karşı mı kullanacaksınız? Bu sorunun yanıtını şu ana kadar almış değiliz" ifadelerini kullandı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
Kılıçdaroğlu İngiliz BBC’ye konuştu: S-400'ü kime kullanacağız
kemal kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi ofisinde bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, İngiltere merkezli yayın kuruluşu olan BBC Türkçe muhabirinin sorduğu S-400 alımı sorusuna, "Kime karşı kullanacağız." diyerek cevap verdi.

"NİYE ALDINIZ?"

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Siz devlet olarak bir ittifak içinde yer alıyorsanız o ittifakın öngördüğü kuralları, ben de kendi ülkemde uygulayacağım diye imza atmışsanız, yani söz vermişseniz, devletin namusu olarak söz vermişseniz o ittifakın dışında farklı arayışlara girmek doğru değildir. Etik olarak değildir. Siz NATO ittifakı içindesiniz gayet güzel, savunma sanayimizi de bunun üzerine inşa etmişsiniz gayet güzel, neyse toplantılar NATO toplantıları yapılır vs o toplantılara katılırsınız, toplantıda oy kararları oy birliği ile alınır vs siz ittifakın dışında farklı bir savunma sanayine girerseniz o zaman sorun çıkar, çıkıyor.

'SORUNUN CEVABINI ALMIŞ DEĞİLİZ"

Nitekim gittiler S-400 aldılar. Şu soruyu sordum, kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan’a karşı mı kullanacaksınız? NATO ittifakı içinde. Suriye’ye karşı mı kullanacaksınız? Orası da çok daha güçlü Ruslar var. İran’a karşı mı kullanacaksınız? Kasr-ı Şirin’den bu yana aramızda hiçbir sorun çıkmamış. E kime karşı kullanacaksınız? Rusya’ya karşı mı kullanacaksınız? Zaten silahı size veren o. Niye aldınız, neyin bedeli olarak aldınız, neyin bedelini ödediniz? Bu sorunun yanıtını şu ana kadar almış değiliz."

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatma yıldız20 Ağustos 2022 11:50

Güçlü olmak herzaman iyidir.illa kullanmak gerekmez.Düşmanina karşı bir caydırıcı bir üslup olabilir.Bir yerlere ortak olalım yada olmayalım her alanda Güçlü ve dimdik olmalıyız.Sevenimiz olduğu kadar sevmeyenimizde var.Ne Mutlu Türk'üm diyene.....

Sonraki Haber Yükleniyor...