Tgrt Haber
21 Şubat 2022 11:12 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 12:05

Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması: Teklif gelirse kabul ederim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir araya geldiği muhalefet partisi liderlerinin kendisine adaylık teklif edilmesi durumunda bunu kabul edeceğini belirtti. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın görevlerine devam edeceklerinin bir kez daha altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altı muhalefet partisi liderlerinin toplantısına ilişkin "Bunlardan bir şey çıkmaz" demişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, altı muhalefet partisi liderlerinin toplantısına ilişkin "Bunlardan bir şey çıkmaz" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reuters’a daveti üzerine altı muhalefet partisinin liderleriyle gerçekleştirilen toplantı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, muhalefet partilerinin genel başkanlarının kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı önermesi halinde bunu kabul edip etmeyeceğine yönelik soruya cevap verdi.

"BENİM İÇİN ONURDUR"

Soruya ‘evet’ cevabını veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Elbette (kabul ederim). Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görev. Beş genel başkanın benim ismimi telaffuz etmesi her şeyden önce benim için onur. Görev yaptığım sürede o beş genel başkana karşı sorumluyum ve onlara asla hayal kırıklığı yaşatmamalıyım" dedi.

“YAVAŞ VE İMAMOĞLU GÖREVLERİNE DEVAM” “

Anketlerde de isimleri yer alan ve bazı kesimlerce 'potansiyel aday' olarak öne çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında Kılıçdaroğlu, "Onlar görevlerine devam edecek" dedi."

"S-400'LERİ KİMİN İÇİN KULLANACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "S-400'leri kimin için kullanacağız? Bu sorunun cevabını henüz alamadık. Büyük miktarda para ödendi ve şu anda depoda bekliyor." dedi.

Suriye meselesine ve Suriyeli mültecilerin durumuna değinen Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde rejimin lideri Esad ile "diplomatik ilişkileri yeniden tesis edeceklerini ve milyonlarca mülteciyi geri göndereceklerini" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'ne gerçekleştirdiği kritik ziyaret dönüşü uçakta, altı muhalefet partisi liderlerinin gerçekleştirdiği toplantıyı eleştirmişti. Erdoğan, "Bunlar daha çok bir araya gelirler ama bunlardan bir şey çıkmaz" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...