Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 05:52 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 06:01

Kılıçdaroğlu’nda vatandaşa araba almayın çağrısı: İkinci el parasına sıfır araba sahibi olacaksınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından dün akşam saatlerinde video yayımladı. Yayımladığı videonun ana gündem maddesi olan araç fiyatları olan Kılıçdaroğlu, seçimler olana kadar araba almama yönünde çağrıda bulunurken vatandaşlara iktidara gelmeleri durumunda ikinci el parasına sıfır araba sahibi olacaklarını söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Kılıçdaroğlu’nda vatandaşa araba almayın çağrısı: İkinci el parasına sıfır araba sahibi olacaksınız
Kemal Kılıçdaroğlu,chp,ötv,araba

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından videolu yaptığı açıklamalara bir yenisini ekledi. Kılıçdaroğlu, evinin mutfağından çektiği videoda bu sefer araç fiyatlarını ele aldı.

VATANDAŞA ARABA ALMAYIN ÇAĞRISI

Vatandaşa araba almayı erteleyin çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, “Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere." notuyla yayınladı.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1551644642059423746

“FİYATLARI İNDİRECEĞİM”

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV. Türkiye'de bir araç alırken, dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV'yi ödüyoruz. Yetmiyor, aracın bedeliyle birlikte bu verginin vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz. üstüne gümrük vergisi ödüyoruz,üstüne MTV ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına. Bizde vergilerle birlikte aracın fiyatı 500 bin lirayı aşıyor. Benim milletim Almanya'daki otomobilin tam iki katını ödüyor. Nüfusumuzun yüzde 95'inin sıfır araç alma ihtimali artık kalmadı.

“İKİNCİ EL PARASINA SIFIR ARABA ALACAKSINIZ”

Şimdi açıkça çağrı yapıyorum, ilk yapacağım işlerden biri 1.6 motorlu otomobillerde vergileri bugünün yaklaşık 4'te 1 oranına indireceğim. İkinci el olarak satılan arabanın parasıyla, sıfır araba alabileceksiniz. Tek yapmanız gereken şimdilik araba alımını ötelemek. Ve kısa süre iktidarımızı beklemek."

“HEP BİRLİKTE BİRAZ SABIR”

Otomotiv sektörü de bana darılmasın. Onlar da biraz sabretsinler. ÖTV problemini çözdüğümüzde kayıplarını çok hızlı telafi ederler. Zaten böyle devam ederse, onlar da biliyorlar ki onlar için de yolun sonu görüldü. Bu yüzden hep birlikte biraz sabır. Sonrası hepimiz için aydınlıktır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
serdar 26 Temmuz 2022 19:04

yakit nekadar olacak ona gore oy tiplamaya baslayayim

Sonraki Haber Yükleniyor...