Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Kasım 2021 14:12 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş freni: Aday olmalarını istemiyorum

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için işaret ettiği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için CHP lideri Kılıçdaroğlu ilk kez net konuştu. Kılıçdaroğlu 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olsunlar mı?" sorusuna "Görevlerine devam etmelerini istiyorum" karşılığını verirken belediyelerin AK Parti'ye geçmesinden endişe ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş freni: Aday olmalarını istemiyorum
kemal kılıçdaroğlu,cumhurbaşkanlığı,ekrem imamoğlu,mansur yavaş,meral akşener

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili "Belediye başkanları aday olabilir mi? Yoksa görevlerine devam etsin mi?" sorusuna net cevap verdi. Kılıçdaroğlu bir YouTube kanalında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:  

GÖREVLERİNE DEVAM ETMELERİNİ İSTİYORUM

"Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmelerini istiyorum. Nedeni de şu: Öncelikle belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok. Çoğunluğun olmadığı yerde belediye başkanını başka bir partiye teslim etmek demek. O zaman İstanbullu bize ne diyecek, Ankaralı bize ne diyecek. O bağlamda kafamda soru işaretleri var. Önce bir bulundukları kentin güvenini kazansınlar. Arkadan Türkiye'nin güvenini kazansınlar. Önlerinde bir zaman dilimi var. O zaman dilimi içinde çalışırlar, deneyim kazanırlar, kendilerini gösterirler. O çerçevede görevlerine devam etmelerini istiyorum."

Cumhurbaşkanlığı seçimlere 2023'te yapılacak. Yerel seçimler ise 2024'te yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın istifa etmemesi için gerekçe gösterdiği belediyelerin AK Parti'ye geçme ihtimali sadece 1 yıl için risk teşkil ediyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, kendisinin Başbakanlığa aday olacağını açıkladıktan sonra "Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı'nın belediye başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz 'hayır' demeyiz" demişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...