Tgrt Haber
22 Aralık 2018 10:32

Kılıçdaroğlu'ndan HDP çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerelde HDP'li seçmenin oyuna talip olduklarını fakat HDP ile iş birliğine gitmeyeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan HDP çıkışı
chp,hdp,kemal kılıçdaroğlu,yerel seçimler

Yerel seçim hazırlıkları devam ederken partiler adaylarının seçilmesi için ittifak arayışına girdi. Bu ittifaklardan en çok merak edileni CHP-HDP iş birliği oldu. Çünkü CHP, genel seçimlerde her CHP'li evden 1 oy HDP'ye projesiyle pek çok HDP'linin milletvekili olmasımasına yardımcı olmuştu. Bu durum tepki toplayınca CHP yönetimi HDP ile iş birliğini açık açık konuşmaya çekinir oldu.

"KUŞKUSUZ HDP'Lİ SEÇMENİN DE OYUNA TALİBİZ"

CHP'den yerelde HDP ile iş birliğine ilişkin kaçamak açıklamalar geliyor. Kılıçdaroğlu, Ankara'da gazetecilerle yaptığı buluşmada şunları söyledi:

"Biz seçimler boyunca tüm seçmenlere sesleneceğiz. Projelerimizi anlatıp destek vermelerini isteyeceğiz. Bu süreçte kuşkusuz HDP'li seçmenin de oyuna talibiz. Ama parti ile bir görüşmemiz, temasımız olmadı. Yerel yönetimlere dair bir görüşme yapmayacağız."
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...