Tgrt Haber
31 Mart 2014 17:09

Kılıçdaroğlu'ndan seçim değerlendirmesi

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, seçimlerin Türkiye'ye hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan seçim değerlendirmesi
chp genel başkanı, kemal kılıçdaroğlu,parti genel merkezi,basın toplantısı,seçim değerlendirmesi,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, seçimlerin Türkiye'ye hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu. Seçimlerin en temel özelliğinin ülkede demokrasinin kalıcılığını sağlamak olduğunu ifade  eden Kılıçdaroğlu, şaibesiz seçimlerin olduğu ülkelerde, sayımların açık olduğu yerlerde demokrasinin, siyasetin güç kazanacağını, siyasete saygınlığın geleceğini söyledi. Yasama, yürütme ve yargı organları belli bir denge içinde çalıştığında, seçimin buna destek katacağını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Başbakanlık koltuğunda oturan zat, dün seçimler belli bir noktaya geldikten sonra, sonuçları belli bir noktaya gelip açıklandıktan sonra yine bir balkon konuşması yaptı. Açıkça demokrasiyi, hukuku, siyasal partileri, sosyal grupları tehdit etmeye başladı. Kimsin sen? Kimsin sen tehdit ediyorsun demokrasilerde? Hiç alışkın olmadığımız bir tarzda bir diktatöre özgü üslupla, açıkça demokrasi tehdit ediliyor. Hiç karşılaşmadığımız bir olay. Hiç ama. 30 Mart öncesi neyse 31 Mart'ta da aynı adam. Bir diktatöre özgü üslupla dünyayı dizayn etmeye çalışıyor, Türkiye'yi dizayn etmeye çalışıyor. Demokrasinin kurumlarını tehdit etmeye çalışıyor.
Açıkça şunu söyliyeyim; Başbakanlık koltuğunda oturan zat şunu asla unutmasın, CHP olduğu sürece bu ülkede hiçbir yurttaşı sen tehdit edemezsin. Senin tehdidin sana söker, senin yandaşlarına söker. Biz demokrasiyi sen tehdit edesin diye kurmadık bu ülkede. Oturacaksın oraya vatandaşı tehdit edeceksin, cadı avı başlatacaksın. Hani sen demokrasiden söz ediyordun? Hani hukukun üstünlüğü vardı? Suçluyu kendin ilan edeceksin, kendi mahkemende yargılayacaksın, mahkum edilmesini isteyeceksin, mahkum olmasını sağlayacaksın sonra da bu ülkede demokrasi var diyeceksin. Bunu asla kabul etmiyoruz. Senin tehdidin sana söker bize sökmez. Daha da öteye gidiyor muhalefeti dizayn etmeye kalkıyor bu zat. Kimsin sen muhalefeti dizayn etmeye kalkıyorsun? Demokrasinin 'd'sini dahi bilmiyorsun sen. Beyefendiye özgü bir muhalefet gerekiyor herhalde. Onun her dediğine 'ne kadar doğrusunuz, ne kadar doğru yaptınız' diyen. Her dediğine 'evet efendim' diyen bir muhalefet istiyor."
Başbakan Erdoğan'ın, muhalefet sözcüğünü dahi bilmediğini, muhalefete tahammül edemediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Demokrasi muhalefete tahammül etme rejimidir, önce bunu öğrenmesi lazım. Bizi dizayn edemezsin. Senin gücün yetmez buna. Üç kez arka arkaya seçimlerde geldin, her türlü baskıyı kurdun, sonra nasıl olsa devleti dizayn ettin, yargıyı dizayn ettin, yasama benim arka bahçem, havuz medyasını oluşturdun,  şimdi sıra geldi muhalefeti dizayn etmeye. Senin gücün yetmez buna. Hele hele CHP'ye senin gücün hiç yetmez" dedi.
Halkın, seçimlere büyük oranda katılımının mutluluk verici olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, her oya saygılarının olduğunu, oy kullanan yurttaşları yürekten kutladığını söyledi. Oy kullanan vatandaşlardan "sandığa giderken vicdanlarının sesini dinlemesini" istediğini belirten Kılıçdaroğlu, isteyen yurttaşın, istediği partiye oyunu verebileceğini, bu konuda eleştiri haklarının bulunmadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
 "Balkon konuşmasının bir başka özelliği daha vardır; Sıra sıra dizilmişler İstanbul'daki parayı sıfırlayanlar, ama Ankara'da öyle bir para yok tabi. Varsa da biz bilmiyoruz. Adı yolsuzluğa, hırsızlığa çıkmış insanlarla siz zaten ülkeye umut veren bir konuşma yapamazsınız. Kirli siyasetin içinde bulunan insanlar, halka umut veren bir konuşma yapamazlar. Sadece kirlenen insanlar mı? Hayır, Kur'an-ı Kerim'e açıkça hakaret eden insanlar da oradaydı. Acaba bu tabloyla birlikte bir balkon konuşmasının sonucunu kaç kişi değerlendirebilecek, asıl sorunumuz bu"
"İstifa edeceği yönünde haberlerin yayıldığını" hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"İstifa edecek biri varsa bu ülkeyi soyan adamdır, bu ülkeyi soyana istifa edecek mi etmeyecek mi diye sorulmuyor da ülkenin, mazlumun, halkın, sivil toplumun, meydanın çıkarlarını savunan insana, 'efendim istifa edecek' geçiniz bunları. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse unutmasın, bu daha başlangıç, güçlenerek geliyoruz, bütün seçim sonuçlarına bakın. Tamam beklediğimiz oranda oy almadık, onu ben de biliyorum, ama hiçbir zaman yurttaşlarımı suçlamadım. Ama bir çizgimiz var yukarı doğru kararlılıkla gidiyoruz. Ağır ağır, sindire sindire... Halka daha fazla gideceğiz, daha fazla onlarla beraber olacağız, gerçekleri daha fazla anlatacağız. "
Genel başkan olarak seçimleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Ankara dahil çok yerde sonuçlara itirazlarının bulunduğunu, konuyla ilgili gerekenin yapılacağını ve hukukçu ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Seçim döneminde 100'ü aşkın yerde miting yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, bunun görevi olduğunu ve övünülecek bir şeyin bulunmadığını ifade etti.
Kılıçdaroğlu, eksiğinin olabileceğini ama görevini yaptığına inandığına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Milletin vicdanına hep sesleneceğim. Uyuyan vicdanları uyandırıncaya kadar. Onlara ısrarla ve ısrarla şunu söyleyeceğim. Senin inandığın kitaba hakaret eden birisi orada oturuyor, devleti soyanın yanında oturuyor, hala oyunu oraya verecek misin? Yine sesleneceğim. Kul hakkı yiyen birisi hala orada oturuyor, aile boyu. Ne demektir o balkon konuşması. Bütün onları yanına almış. 'Ben devlete meydan okuyorum' diyor. 'Ben istediğim yolsuzluğu yaparım' diyor. Sandıkla meşruiyet sağlayacağını sanıyor. Sandıktan yolsuzluğun meşruiyeti çıkmaz, hırsızlığın meşruiyeti çıkmaz. Gidip yargıda aklanacaksın. Ama bu benim millete sözüm. Onlar kesinlikle yargılanacaklar, adaletin önüne çıkacaklardır. Bugün olmaz yarın ama mutlaka çıkacaklardır."
CHP ile cemaat ilişkisi 
"Seçimler başlamadan önce sürekli cemaatle ilişkiniz olduğu söyleniyordu. 6 puanlık artışın cemaatten mi geldiğini düşünüyorsunuz?" sorusunu Kılıçdaroğlu, "Tamamen AKP'nin uydurması bir şey. Nereyle işbirliği yaptık. Ellerinde bilgi, belge, doküman varsa çıkarsınlar. Ben hiçbir zaman 'siz ne istediniz de biz vermedik' diye bir cümle kurmadım. Kuran kimdi? Bizi cemaatle işbirliği yapmakla suçlayan kişi. Hayatımda diyorum ya siyasetçi olarak başbakanlık koltuğunda oturan birisinin bu kadar yalan söylediğine ilk kez tanık oluyorum. Sadece bu olayda değil, pek çok olayda. Nasıl olur bir insan milletin gözünün içine baka baka bu kadar yalan söyler. Anlamakta zorluk çekiyorum" şeklinde yanıtladı.
Kılıçdaroğlu, kurultay çağrısı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, CHP olarak hukukun üstünlüğünü savunduklarını ve koşullar oluşursa kurultay yapacaklarını söyledi. Demokrasiye inandıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Niye kurultay yaptın, niye istedin" diye insanları asla suçlamayacaklarını, kendilerini diğer partilerden ayıranın temel özelliğin bu olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...