Tgrt Haber
26 Aralık 2022 11:42 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 11:54

Kılıçdaroğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adayı' açıklaması: Seçimi işaret etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı 'Milli Birlik ve Beraberlik' toplantısında adaylık ile ilgili soruya cevap verdi. Adayın henüz belirlenmediğini ve tek ya da çok aday olabileceğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, 'altılı masa'nın Cumhurbaşkanı adayının seçim kararı alındıktan sonra açıklanacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adayı' açıklaması: Seçimi işaret etti
Kemal Kılıçdaroğlu,Cumhurbaşkanı adayı,seçim,altılı masa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrasya Yerel Yönetimler Birliği'nin düzenlediği "Milli Birlik ve Beraberlik" toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, seçim ve Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruları da cevapladı.

'ŞU ANA KADAR ÇALIŞMA OLMADI'

Cumhurbaşkanı adayını altı liderin belirleyeceğinin altını çizen Kılıçdaroğlu şu ana kadar böyle bir çalışma olmadığını ancak cumhurbaşkanı adayının niteliklerinin belirlendiğini ve kamuoyuyla paylaşıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adayı' açıklaması: Seçimi işaret etti

Kılıçdaroğlu, 'altılı masa'nın 5 Ocak'ta tekrar toplanacağını kaydeden Kılıçdaoğlu, "Cumhurbaşkanı adayını seçim kararı alındıktan sonra açıklama yönünde bir eğilim var kendi aramızda konuştuğumuzda. Bu eğilime şu ana kadar hepimiz katıldık. Bir arkadaşımız dillendirdi 'böyle yapalım' diye, biz de 'olur' dedik" ifadelerini kullandı.

ÜLKÜCÜ OLMAYAN ÜLKÜCÜ TOPLANTISINA KATILDI

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Kayseri'de katıldığı "21. Yüzyılda Milliyetçilik" adlı toplantı tartışmalara neden oldu. Yenişafak'ta yer alan haberde, Kılıçdaroğlu kürsüdeki konuşmasında Türkiye’deki asıl milliyetçi partinin CHP olduğunu iddia etti. Ancak Kayseri ve Ankara’daki Ülkü Ocakları kaynakları bu buluşmada ülkücü olmadığını belirterek “Kılıçdaroğlu’nun programına katılanları şehirde kimsenin tanımadığını” söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...